Κλιμακώνεται η ένταση στην Κορεατική χερσόνησο, σαν αποτέλεσμα των εναλλασσόμενων στρατιωτικών γυμνασίων των ΗΠΑ στην περιοχή. Ο πολεμικός παροξυσμός ανατροφοδοτείται από την κούρσα εξοπλισμών που επιδίδονται οι υποτελείς των ΗΠΑ στην περιοχή.
Είναι χαρακτηριστικό το πολεμικό επεισόδιο που σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες του χρόνου και αναφέρεται μόνο από τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης. Πολεμικά αεροπλάνα και επιθετικά ελικόπτερα της Νότιας Κορέας απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που υποτίθεται παραβίασαν τον εναέριο χώρο της χώρας, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεών της. Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο «Γιονάπ» ανέφερε ότι αρχικά ρίχτηκαν προειδοποιητικά πυρά και στη συνέχεια επιχειρήθηκε η κατάρριψη των βορειοκορεατικών drones, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το όλο σκηνικό, μυρίζει προβοκάτσια!

Αυτό έδωσε το πρόσχημα στη Σεούλ να προαναγγέλλει σαρωτικά «αντίποινα» σε αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον, ακόμα κι αν αυτό σημάνει τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης. Επαναφέροντας την απειλή του προληπτικού πλήγματος, το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μέσα στην επόμενη 5ετία θα διατεθούν 441,26 εκατ. δολάρια για «να ενισχύσουμε την (…) ικανότητά μας για αντίποινα ώστε να μπορούμε να καταστρέψουμε σημαντικές εγκαταστάσεις οπουδήποτε στη Βόρεια Κορέα, σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης ή χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής».

Στις συνθήκες αυτές η Λαοκρατική Δημοκρατία Κορέας δίνει βάρος στην ανάπτυξη της αυτοδύναμης αμυντικής βιομηχανίας της. Στις 31 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε συμβολική τελετή παράδοσης 30 συστημάτων υπερμεγέθων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων 600 χιλιοστ. στην αυλή του κτιρίου της ΚΕ του κόμματος. Στην ομιλία του στη διάρκεια της τελετής ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισήμανε: «…Το Κόμμα μας και η κυβέρνηση της Δημοκρατίας μας έχουν δηλώσει την αποφασιστική τους βούληση να απαντήσουν με πυρηνικά αντί πυρηνικών και ολική αντιπαράθεση για ολοκληρωτική σύγκρουση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις απερίσκεπτες ενέργειες και τις τυχοδιωκτικές κινήσεις του εχθρού…

Η επανάστασή μας και η κατάσταση που επικρατεί απαιτεί από εμάς, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές μας στη διασφάλιση της συνεχούς ανάπτυξης της αμυντικής μας βιομηχανίας, να αυξήσουμε τις αμυντικές δυνατότητες του κράτους χωρίς διακοπή, ώστε να εγγυηθούμε πλήρως ένα αξιόπιστο και σταθερό περιβάλλον ασφάλειας για την ανάπτυξη του σοσιαλισμού…».

Αν και η βορειοκορεατική εξοπλιστική κούρσα εφαρμόζεται στο όνομα του σοσιαλισμού, το πραγματικό διακύβευμα κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, αφορά όχι μόνο τη Β. Κορέα που η ύπαρξή της απειλείται διαχρονικά από τις ΗΠΑ και τους λακέδες τους, αλλά την Κίνα και τη Ρωσία.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το