Κλειστό είναι επί της ουσίας το Αντικαρκινικό & Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας», όπως κατήγγειλε το πρωί ο πρόεδρος των εργαζομένων, Κωνσταντίνος Καταραχιάς, που έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη διασπορά του νέου κορονοϊού στους εργαζομένους.

«Έχουν κλείσει πάνω από τα μισά τμήματα του νοσοκομείου, η μία παθολογική κλινική, τα χειρουργικά τμήματα, Η εικόνα μας είναι ότι σήμερα μόνο ένα χειρουργείο θα γίνει, ενώ γινόντουσαν πάρα πολλά» δήλωσε το πρωί στο «Open».

Και εξήγησε ότι «αναβάλλονται τα περισσότερα χειρουργεία, στη συντριπτική πλειοψηφία. Είναι κλειστές οι χειρουργικές κλινικές, είναι κλειστό το ένα από τα δύο ογκολογικά – παθολογικά τμήματα».

Σταμάτησαν οι ΕΔΕ μετά την κατακραυγή

«Βρισκόμαστε σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση» είπε ο κ. Καταραχιάς και επέρριψε εκ νέου ευθύνες στην κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις, οι οποίες αντί να ακούσουν τα αιτήματά των υγειονομικών, που εδώ και 1,5 μήνα φωνάζουν ότι οδηγούνται σε καταστροφή.

«Κι όχι μόνο δεν ακουστήκαμε, αλλά αυτό που αποφάσισαν η διοίκηση μαζί με την κάλυψη της υγειονομικής περιφέρειας είναι να κάνει ΕΔΕ στους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες που αρρώστησαν» ανέφερε για να προσθέσει ότι ο πειθαρχικός έλεγχος μετά την κατακραυγή.

«Εξαφανίστηκε» η ιχνηλάτηση 

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουν νοσήσει ήδη πολλοί ασθενείς. Θα έπρεπε ήδη να έχει θωρακιστεί το νοσοκομείο. Δεν έχουμε προσωπικό. Η διοίκηση έχει διακόψει κάθε κανάλι επικοινωνίας με τους εργαζόμενους».

Λόγω της απαγόρευσης της ενημέρωσης των εργαζομένων από την Επιτροπή Λοιμώξεων ο κ. Καταραχιάς σημείωσε ότι ως πρόεδρος εργαζομένων έχει μείνει στην ενημέρωση των 33 θετικών τεστ μόνο κατά το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης.

Τέλος, κατήγγειλε ότι η ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών με Covid-19 έχει εξαφανιστεί και ότι «με φασαρίες βάζουμε σε καραντίνα το προσωπικό».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το