Στη χώρα μας η Κυβέρνηση, μη μπορώντας να ανακόψει το κύμα της φτώχειας και της ανέχειας που οι δικές της πολιτικές διόγκωσαν, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει μια κοινωνική οργή που σιγοβράζει, μη έχοντας της δυνατότητα να βάλει τέλος στα λουκέτα, τις χρεοκοπίες που αφήνουν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, αδύναμη απέναντι σε δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα, για να καταπραΰνει την ανησυχία και την κοινωνική ένταση που υποβόσκει, έβαλε το κοστούμι του Ευαγγελιστή, κούνησε το σκιάχτρο της φοβέρας και ανακοίνωσε σαν ένα πρώτο δραστικό μέτρο κατά του κορονοϊού την… απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα!

Λες και ο ιός είναι νυχτόβιος. Λες και κάνει εμφανίσεις σαν το… στοιχειό το βράδυ. Λες κι έχει φωτοφοβία! Δεν κυκλοφορεί δηλαδή τη μέρα στα σαρδελοκούτια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ούτε στα σχολεία, στις επιχειρήσεις ή όπου αλλού…

Όμως να συνηθίζουμε Κυρίες και Κύριοι… Να συνηθίζουμε στους αντιπερισπασμούς, για να μη μιλάμε για τα λουκέτα των νοσοκομείων, των ΜΕΘ, για την έλλειψη των κρεβατιών, του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει όχι τον κορωνοιό, αλλά όπως πάει σε λίγο και τον απλό πονόδοντο. Να συνηθίζουμε στον ανεπαρκή αριθμό των διαγνωστικών τεστ, την αναποτελεσματική ιχνηλάτιση των επαφών και την παρακολούθηση όσων μπαίνουν σε καραντίνα, γιατί λεφτά υπάρχουν μόνο για τα ΜΜΕ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το