ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

13/9/2018

 

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΛ

ΚΑΙ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

 

Μόλις χθες το ΔΣ της ΟΛΜΕ οργάνωσε παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας, με το αίτημα της έγκρισης όλων των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων. Σε αυτήν, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν εμφανίστηκε, αποφεύγοντας την ανάγκη πολιτικής δέσμευσης. Κι ενώ χθες ο κος Μουστάκας υποσχόταν ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά μας, στάλθηκε στα ΕΠΑΛ ενημέρωση ότι:

« Από τις 12-09-2018 και ώρα 13:00 έως τις 14-09-2018 και ώρα 12:00 το μεσημέρι οι Διευθυντές/τριες ΕΠΑ.Λ. έχουν τη δυνατότητα διαγραφής ηλεκτρονικών αιτήσεων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes στις περιπτώσεις … των Ολιγομελών μη εγκεκριμένων τμημάτων, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι/ες να υποβάλουν εκ νέου ηλεκτρονικές αιτήσεις, σε λειτουργούντα τμήματα».

Η συγκεκριμένη οδηγία –πριν από την νέα έγκριση ολιγομελών τμημάτων που αιτηθήκαμε- αποτελεί έναν σαφή εκβιασμό προς τους διευθυντές των ΕΠΑΛ να διαγράψουν μη εγκεκριμένα ολιγομελή τμήματα, πείθοντας τους μαθητές τους να προτιμήσουν κάποιο από τα ήδη εγκεκριμένα, αν θέλουν να τους κρατήσουν εντός της σχολικής μονάδας.

Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ και οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ που παραβρέθηκαν χθες τόνισαν, ότι υπάρχουν τμήματα ΕΠΑΛ που δεν εγκρίθηκαν και είναι μοναδικά στην περιοχή των σχολείων τους ή τμήματα Γ και Δ τάξης εσπερινών που αν δεν λειτουργήσουν δεν θα μπορέσουν οι μαθητές που φοιτούν σε αυτά να ολοκληρώσουν το Λύκειο.  Ακόμη υπάρχουν σχολεία όπως το Β Εσπερινό ΕΠΑΛ Αχαρνών και τα 5ο και 13ο Εσπερινά ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, στα οποία καταργούνται 11 και 5 τμήματα αντίστοιχα ή απομακρυσμένα ΕΠΑΛ στα οποία δεν εγκρίνονται τμήματα ή ΕΠΑΛ που δεν εγκρίνεται κανένα τμήμα στην Α τάξη (3ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου). Όλα αυτά τα σχολεία οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο.

Οι παράγοντες του υπουργείου όμως φαίνεται ότι ήδη είχαν πάρει και είχαν δρομολογήσει τις αποφάσεις τους για τη μη έγκριση της πλειοψηφίας των ολιγομελών τμημάτων. Τα περί συγκεκριμένων στοιχείων που θα εξετάσουν αν τους διαβιβαστούν γραπτώς δεν ήταν παρά πρόσχημα.

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων καταγγέλλουν τον εμπαιγμό του Υπουργείου. Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ζήτησαν να καταγγείλει τη στάση του Υπουργείου, να διακόψει τη συνεδρίαση του, να πάει στο Υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθεί, να απαιτήσει να παρθεί πίσω το απαράδεκτο έγγραφο και να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή. Να οργανωθούν αύριο Παρασκευή 14/09 κινητοποιήσεις σε όλες τις Διευθύνσεις και τις Περιφέρειες από τις ΕΛΜΕ. Ενώ για την Αττική να οργανωθεί κινητοποίηση από την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας .

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση των κινητοποιήσεων για να σταματήσει η προώθηση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων στα ΕΠΑΛ.

Γιώτα Ιωαννίδου

Χρήστος Ζαγανίδης

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το