Στην πιο πολυπληθή χώρα του κόσμου, οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες στην ύπαιθρο και οι ιθαγενείς στις ζούγκλες στενάζουν από τη βάρβαρη καταπίεση από τις κυρίαρχες τάξεις, από τη μεγαλοαστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό, οι οποίοι εφαρμόζουν μια πολιτική σιδηράς πυγμής απέναντι στις καταπιεζόμενες τάξεις, κάστες, εθνότητες, θρησκευτικές ομάδες. Ο λαός της χώρας όπου βρίσκονται άπειρα εργοστάσια, όπου παράγεται τεράστιος πλούτος παγκόσμια, πεινάει, πεθαίνει και σε ορισμένες περιοχές ζει σε συνθήκες προηγούμενων αιώνων. Εκεί, όμως, αναπτύσσεται και η αντίσταση, καθώς εκατομμύρια απεργών βγαίνουν στους δρόμους συνεχώς, ενώ και το κομμουνιστικό κίνημα δίνει τις μάχες του. Το ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκό) βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα, παλεύοντας σε ορισμένες περιοχές και με το όπλο στο χέρι, με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Αντάρτικο Στρατό (ΛΑΑΣ). Πολυάριθμα μέλη του έχουν πεθάνει με το όπλο στο χέρι, ενώ χιλιάδες αγωνιστές του βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές της Ινδίας, όπου βασανίζονται και τους στερούνται τα στοιχειώδη νομικά δικαιώματα. Από το κράτος της Ινδίας θεωρείται ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός, ενώ έχει εξαπολύσει χρόνια τώρα ένα κυνήγι μαγισσών, καθώς όποιον αγωνιστή θέλει να συλλάβει του προσάπτει την…κατηγορία των «σχέσεων με τους Μαοϊκούς»! Κι όλα αυτά μαζί με την αμερικάνικη CIA.

To KK Iνδίας (Μαοϊκό) έκανε κάλεσμα, με ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του, για τη διεξαγωγή δράσεων για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στην Ινδία, στα πλαίσια της σχετικής διεθνούς εβδομάδας δράσης, από τις 13 έως τις 19 Σεπτέμβρη. Κατήγγειλε ακόμα την επίθεση με ντρόουν που δέχονται οι ιθαγενείς και οι δυνάμεις του Κόμματος. Καταγγέλλει τους αντιδημοκρατικούς νόμους που συντρίβουν τα ελάχιστα δημοκρατικά δικαιώματα, που χτυπούν το δικαίωμα στη συνάθροιση, καθώς και τους πρόσφατους νόμους που επιτρέπουν την καταστροφή των περιοχών των ιθαγενών, ώστε να φτιαχτούν εκεί αστυνομικά στρατόπεδα! Kαλεί στην απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, μεταξύ αυτών και μελών του Πολιτικού Γραφείου του και της Κεντρικής Επιτροπής του, όπως και επαναστατών διανοούμενων, όπως είναι ο ποιητής Βαραβάρα Ράο και ο καθηγητής Σαϊαμπάμπα, οι οποίοι παρά την ηλικία τους και τα προβλήματα υγείας τους (ο καθηγητής Σαϊ­μπάμπα είναι ανάπηρος) στενάζουν στις ινδικές φυλακές, όπως και χιλιάδες άλλοι.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκού) προκήρυξε άλλη μία καμπάνια την αμέσως επόμενη περίοδο. Τη βδομάδα από 21 έως 27 Σεπτέμβρη, θα γιορτάσει την 18η επέτειο από τη δημιουργία του Κόμματος, το 2004, το οποίο προήλθε από την ένωση δύο επαναστατικών κομμάτων. Με δεδομένο ότι οι περσινές εκδηλώσεις στα γενέθλια του Κόμματος, δέχθηκαν τις φασιστικές επιθέσεις του ινδικού στρατού και αποκρούστηκαν, φέτος πιο δυναμικά θα ξεδιπλωθεί αυτή η καμπάνια.

Κλείνοντας, παραθέτουμε από­σπασμα από την ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, για τη διεθνή εβδομάδα δράσης για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων: «…Ο αγώνας μας, αγώνας αντίστασης, ο Λαϊκός Πόλεμος είναι δίκαιος. Είναι προς το συμφέρον της πλειοψηφίας του λαού. Το κόμμα μας εργάζεται για το συμφέρον όλων των καταπιεζόμενων ανθρώπων. Αντιπαλεύουμε τον άδικο πόλεμο της κυβέρνησης. Αντιστεκόμαστε με πόλεμο για τα συμφέροντα των πλατιών μαζών, για να σταματήσει η περιβαλλοντική καταστροφή και για να προστατευτούν οι φυσικοί πόροι για τις επόμενες γενιές, καθώς και οι ιθαγενικοί λαοί. Ο λαός, οι μαζικές οργανώσεις, το Κόμμα, ο ΛΑΑΣ, οι Επαναστατικές Λαϊκές Επιτροπές αντιστέκονται στον πόλεμο προκειμένου να προστατεύσουν και να ενισχύσουν τις τελευταίες και για γη-δάσος-νερό-επιβίωση-ταυτότητα-αυτοσεβασμό. Δεν θα παραδοθούμε, προετοιμαζόμαστε να καταβάλλουμε θυσίες για την επιτυχία της επανάστασης…»

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το