Σε ηλικία 83 ετών και έπειτα από ολιγοήμερη μάχη στην εντατική του νοσοκομείου Καρδίτσας, ο σύντροφος Βασίλης μας αποχαιρέτησε. Προηγήθηκε τροχαίο όπου δέχτηκε θανατηφόρο χτύπημα από αυτοκίνητο και παρά τις όποιες προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε τη Δευτέρα το πρωί 12 Σεπτέμβρη. 

Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στους οικείους του και στην οργάνωση μας. Ο Βασίλης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σύντροφος αν και τα τελευταία χρόνια λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε (κυρίως μετά το θάνατο της κόρης του αλλά και του αείμνηστου αδερφού του, συντρόφου Ηλία) τον βλέπαμε λιγότερο. 

Καταγόμενος από ορεινό χωριό των Αγράφων (Καροπλέσι) και λόγω της οικονομικής δυσχέρειας αναγκάστηκε να ξενιτευτεί από νεαρή ηλικία στη Γερμανία δουλεύοντας στις φάμπρικες. Εκεί συναντήθηκε με τις κομμουνιστικές αρχές και αντιλήψεις και οργανώθηκε αρχικά στο ΕΚΚΕ και αργότερα στην ΟΜΛΕ. 

Μετά τη χούντα επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε ενεργά στην τοπική οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ). Ακούραστος σύντροφος, με επιμονή και πίστη στις ιδέες του Μαρξισμού Λενινισμού τις οποίες και υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις μέχρι το θάνατό του. Η ζωή δεν του «χαρίστηκε»! Μετά το χωρισμό του με τη γυναίκα του ανέλαβε το μεγάλωμα των παιδιών του και μετά τον πρόωρο θάνατο της κόρης του, τα εγγόνια του. Δούλεψε σκληρά ως το τέλος της ζωής του και σίγουρα η απουσία του θα στοιχίσει τόσο στα εγγόνια του όσο και στα αδέρφια του Γιώργο και Κασσιανή! 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το