Αποτέλεσμα εικόνας για KKE (μ-λ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ του ΚΚΕ(μ-λ)

Παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στις αμερικανονατοϊκές βάσεις
Έξω οι φονιάδες των λαών από τη χώρα μας

Σε μία ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο για τους λαούς της περιοχής μας, που καθορίζεται από την ένταση των επεμβάσεων και των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών και κυρίως των ΗΠΑ, και από τον αντιδραστικό ανταγωνισμό των ντόπιων αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας για αναβαθμισμένο ρόλο και θέση, η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη βουλή την κύρωση της συμφωνίας για τις βάσεις.

Μία συμφωνία που ετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έρχεται η σημερινή της ΝΔ να επικυρώσει. Μία συμφωνία παραμονής και επέκτασης των βάσεων από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα και από τη Λάρισα και το Στεφανοβίκειο του Βόλου έως την Ανδραβίδα. Μια συμφωνία που έρχεται να μετατρέψει τη χώρα μας σε ορμητήριο πολεμικών εξορμήσεων ενάντια σε γειτονικούς λαούς και χώρες, ενώ –παράλληλα– οι βάσεις θα αποτελούν δύναμη κυριαρχίας, ελέγχου και καταστολής του λαού μας, στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας.

Οι πολιτικές δυνάμεις του συστήματος (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ), μαζί με κάθε λογής αντιδραστικούς και φασίστες, παραχωρούν γη, θάλασσα και αέρα στους φονιάδες των λαών για να υπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια. Αυτήν την πολιτική της υποτέλειας και του ξεπουλήματος προσπαθούν να την πλασάρουν στο λαό ως πολιτική που δήθεν «εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα» και τα «κυριαρχικά δικαιώματα» της χώρας. Όμως, το μόνο που εξυπηρετεί είναι τους στόχους και τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης που ευελπιστεί στην εύνοια των ιμπεριαλιστών –και ιδιαίτερα των ΗΠΑ– απέναντι στην αστική τάξη της Τουρκίας. Μετά την άμεση συμφωνία Μητσοτάκη στη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού από τις ΗΠΑ, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Παναγιωτόπουλου, ότι «και στο μέλλον θα ματώσουμε δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες» δεν μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία τι έρχεται να υπηρετήσει η κύρωση της «αμυντικής συνεργασίας» ΗΠΑ-Ελλάδας από τη βουλή.

Για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, τα πολεμικά ορμητήρια των ιμπεριαλιστών στη χώρα σημαίνουν ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στις πολεμικές τους εξορμήσεις, μετατροπή της χώρας σε στόχο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, κίνδυνο εμπλοκής σε πολεμικές συγκρούσεις με αιματοκύλισμα λαών και κομμάτιασμα χωρών. Αυτούς τους πραγματικούς κινδύνους η κυβέρνηση της ΝΔ και όλοι οι υπηρέτες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης προσπαθούν να τους καλύψουν με τη μαυρίλα του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας για τους γειτονικούς λαούς, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

ΤΟ ΚΚΕ(μ-λ) ΚΑΛΕΊ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟ ΛΑΌ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΊΑ:
• Να βγουν στο προσκήνιο και να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τα νέα ιμπεριαλιστικά δεσμά, τη συμφωνία για τις βάσεις και τις πολεμικές εξορμήσεις, επεμβάσεις και ανταγωνισμούς.
• 
Να μην δεχτούν να γίνει «κρέας για τα κανόνια» των ιμπεριαλιστών και όλων των αντιδραστικών δυνάμεων.
 Να υψώσουν ένα μέτωπο αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης που θα αποτρέψει τους πολεμικούς σχεδιασμούς και την αλληλοσφαγή των λαών.
 Να μην αποδεχθούν να μπουν κάτω από τις σημαίες των ιμπεριαλιστών «προστατών» και της ντόπιας αστικής τάξης. Να υψώσουν τις δικές τους σημαίες της Αντίστασης και του Αγώνα, σε αλληλεγγύη με όλους τους λαούς της περιοχής.

Το ΚΚΕ (μ-λ) καλεί όλες τις δυνάμεις που αναφέρονται στο λαϊκό κίνημα και την Αριστερά να συμβάλλουν στη συγκρότηση αντιπολεμικού-αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος που απαιτεί η σημερινή περίοδος για να βγει ο λαός στους δρόμους κόντρα στις ιμπεριαλιστικές και αστικές επιδιώξεις.

Το ΚΚΕ(μ-λ) θα ενισχύσει με όλες του τις δυνάμεις τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας (ΛΑ-ΑΑΣ) σε όλη τη χώρα ενάντια στη συμφωνία για την παραμονή και επέκταση των αμερικανονατοϊκών βάσεων του θανάτου και του πολέμου, για την οικοδόμηση των όρων μαζικού εργατικού-λαϊκού κινήματος ενάντια στον πόλεμο τον ιμπεριαλισμό την εξάρτηση και τον εθνικισμό.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το