Σε έναν πολύμορφο αγώνα διαρκείας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ Α.Ε. που απασχολούνται στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Εδώ και σχεδόν δύο μήνες προχωρούν κάθε βδομάδα σε στάσεις εργασίας, γενικές συνελεύσεις και αποκλεισμούς υπηρεσιών, συγκεντρώσεις έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΥΠΑΝΕ) και παραστάσεις διαμαρτυρίας στην πολιτική ηγεσία του.

Ακόμη έχουν πραγματοποιήσει μια 24ωρη απεργία (22/2) και μια 48ωρη (7&8/3) με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων, ενώ συμμετείχαν και στη Γενική Απεργία στις 16/3. Την επόμενη εβδομάδα έχουν νέα γενική συνέλευση για να εκτιμήσουν την πορεία των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μισθολογική εξομάλυνση και αποκατάσταση των μισθολογικών ανισοτήτων που υπάρχουν μεταξύ διαφορετικών κλάδων εργαζομένων ως συνέπεια των μνημονιακών περικοπών και των καταργήσεων των Συλλογικών Συμβάσεων, καθώς μέχρι τότε είχαν ενιαία κλιμάκια μέσω ΣΣΕ. Ένα πάγιο αίτημα που ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους για σχεδόν 10 χρόνια και που έχουν αναγνωρίσει ως δίκαιο τόσο αυτή όσο και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝΕ αλλά και οι διοικήσεις της ΜΟΔ.

Ο νυν υπουργός Γεωργιάδης έχει δεσμευτεί δημόσια για επίλυση του προβλήματος «μέχρι τις εκλογές». Όμως αυτή η δέσμευση έχει αποδειχθεί κενή περιεχομένου, καθώς παραπέμπει διαρκώς το θέμα στους «συναρμόδιους υπουργούς», πριν στον Σκυλακάκη (Υπουργείο Οικονομικών) και τώρα στον Βορίδη (Υπουργείο Εσωτερικών). Οι εργαζόμενοι στην τελευταία τους απόφαση καταγγέλλουν αυτή τη στάση ως παρελκυστική.

Στον αγώνα αυτό παρεμβαίνει και η ΕΡΓ.Α.Σ μέσα από το μετωπικό σχήμα της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εργαζομένων ΜΟΔ (ΑΠΕ ΜΟΔ).

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το