Δυναμικές αντιδράσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» μετά την εκδικητική απόλυση του προέδρου του σωματείου τους, Κώστα Καταραχιά, ο οποίος είχε βρεθεί σε ευθεία σύγκρουση με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο, ακτινολόγος στο επάγγελμα, συνδικαλιστής είχε ασκήσει σφοδρή κριτική και είχε αποκαλύψει παραλείψεις που έφεραν την μεγάλη διασπορά κορονοϊού στο προσωπικό.

Εδώ και λίγες ημέρες έχει ενημερωθεί ότι η σύμβασή του δεν θα παραταθεί, σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν με όλους τους επικουρικούς γιατρούς λόγω πανδημίας.

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος των εργαζομένων  «Είχε προηγηθεί τέλη Νοέμβρη η ευθεία απειλή του διοικητή της 1ης ΥΠΕ Στάθη που τον κάλεσε στο γραφείο του έξω από κάθε υπηρεσιακή διαδικασία λέγοντάς του ότι θα τον διώξει και αυτός από τον Άγιο Σάββα αν συνεχίσει τον μαχητικό συνδικαλισμό με την ντουντούκα».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, επίσης, ότι το υπουργείο ενέπαιξε ακόμα και την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ αφού ο γενικός γραμματέας την ενημέρωσε ότι ο Κώστας Καταραχιάς μετά τη διαδικασία των κρίσεων για μόνιμες θέσεις ακτινολόγων θα διοριστεί στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

Τελικά την Παρασκευή 22 Γενάρη οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των μόνιμων θέσεων και ο συνάδελφος Καταραχιας δεν διοριζόταν πουθενά, αποκαλύπτοντας τον προκλητικό και ανήθικο εμπαιγμό που ενορχήστρωσε το υπουργείο υγείας και η διοίκηση με σκοπό την απόλυση του από το ΕΣΥ», σημειώνει ο σύλλογος των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν προειδοποιητική στάση εργασίας 11:00 με 15:00 την Πέμπτη 4 Φλεβάρη και συγκέντρωση στο προαύλιο 11πμ με κάλεσμα σε ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ, σε σωματεία, φορείς,  συλλόγους καρκινοπαθών ασθενών και ζητούν:

  1. Να μην απολυθεί ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Κ. Καταραχιάς και να επιστρέψει στο τμήμα του όπου και είναι απαραίτητος
  2. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις με επείγουσα ανάγκη την ενίσχυση του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου που καταρρέει λόγω αποχώρησης 4 επικουρικών Ιατρών.
  3. Να σταματήσει το νοσοκομείο να είναι εμβολιαστικό κέντρο. Κανένα εντέλλεσθε σε γιατρό για τους εμβολιασμούς που είναι κατεξοχήν θέμα οργάνωσης και ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
  4. Αναστολή όλων των μετακινήσεων
  5. ΒΑΕ επαναφορά 13ου 14ου μισθού

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το