Φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά την πτώση φοιτητή από αίθουσα στον 3ο όροφο της Νομικής Σχολής. Ο φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Με ευθύνη της Κοσμητείας και της Πρυτανείας, τμήματα έχουν συμπτυχθεί δημιουργώντας μία επικίνδυνη κατάσταση με ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες και τους φοιτητές να στέκονται όπου βρουν τον παραμικρό διαθέσιμο χώρο.

Ο φοιτητής αναγκάστηκε να καθίσει στο παράθυρο της αίθουσας από το οποίο και έπεσε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φοιτητής έχει τραυματισθεί σοβαρά από την πτώση στο κενό, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, όπως διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην πρυτανεία πραγματοποιήθηκε δυναμική και μαζική συγκέντρωση με τους φοιτητές να φωνάζουν συνθήματα και να αποφασίζουν να προχωρήσουν σε κύκλο παρεμβάσεων σε σχολές και τμήματα.

Οι ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες αποτελούν σύνηθες πρόβλημα στο Α.Π.Θ. με τους φοιτητές να βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Στο συγκεκριμένο μάθημα της νομικής, Ενοχικό Δίκαιο, γενικό μέρος, η σύμπτυξη σε δύο τμήματα έχει οδηγήσει στον υπερπληθυσμό των αιθουσών και στις ακατάλληλες για μάθημα συνθήκες. Η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων για τις εγκαταστάσεις και η ταυτόχρονη σπατάλη πόρων για την ΟΠΠΙ και την αστυνομοκρατία μέσα στα πανεπιστήμια έχει προκαλέσει την οργή των φοιτητών.

Οι φοιτητές απαιτούν να λογοδοτήσουν για αυτή την εγκληματική κατάσταση οι αρμόδιοι, κοσμήτορας και πρύτανης.

Επεισόδια στην κινητοποίηση φοιτητών στην Πρυτανεία 

Χημικά και κρότου λάμψεις έριξαν για ακόμη μια φορά χωρίς δισταγμό τα ΜΑΤ στο εσωτερικό του ΑΠΘ, παρουσία εκατοντάδων φοιτητών που πήγαιναν στα μαθήματά τους. Η ένταση σημειώθηκε στη διάρκεια κινητοποίησης φοιτητών που πραγματοποιήθηκε στις τέσσερις το μεσημέρι στην πρυτανεία του ΑΠΘ, με τις δυνάμεις καταστολής που βρίσκονται στο πανεπιστήμιο να διαλύουν τη συγκέντρωση των φοιτητών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το