Μέσα στον κυκεώνα των εργασιών του λογιστικού γραφείου, τα τελευταία χρόνια προστέθηκε η επιπλέον ενημέρωση και ηλεκτρονικών βιβλίων (Μy data) και η ψηφιακή κάρτα εργαζομένου (ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ) και σαν κερασάκι στην τούρτα και ο Ν.4557 που θέλει να επιβάλει στους  λογιστές  φοροτεχνικούς ευθύνη και πρόστιμα, για την διακίνηση μαύρου χρήματος από μέρους των συναλλασσομένων, μετατρέποντας τους σε καταδότες και ελεγκτές των πελατών τους για στοιχεία που δεν μπορούν να έχουν καμία γνώση.

   Ενώ ταυτόχρονα θεσπίζεται η «δέουσα επιμέλεια» που απαιτεί ξεχωριστή παρακολούθηση σε πραγματικό ή ψηφιακό αρχείο όλων των πελατών, που είναι πρακτικά αδύνατο ιδιαίτερα για τα μικρά γραφεία και τους αυτοαπασχολούμενους.  με ποινές που ξεκινούν από 5000 ευρώ και πάνω για την μη τήρησή του.

  Για τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο αυτούς, η οργή των λ-φ, ξεχειλίζει και οργανώνεται η κινητοποίηση με πρωτοβουλία λ-φ από την Διαδικτυακή Ομάδα και από ενώσεις – σωματεία , ενώ συμμετοχή έχουν δηλώσει λογιστές και σωματεία από όλη την χώρα.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΦΕΕΑ το μεγαλύτερο σωματείο των επαγγελματιών του κλάδου στην Αττική.

«…Η Ενωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ)  απαιτεί:

1.      Καμία εμπλοκή των Λογιστών ως προς τις ευθύνες του ν 4557/2018. Ανάκληση των εντολών ελέγχου που έχουν εκδοθεί για λογιστές.

2.      Mydata- Αποστολή στην ΑΑΔΕ μόνο των εσόδων.

3.      Καθιέρωση δυνατότητας ασθένειας του λογιστή, συμπεριλαμβανόμενης της εγκυμοσύνης, με παράταση προθεσμιών για τους πελάτες που τον έχουν εξουσιοδοτήσει, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει .   Η πρόσφατη νομοθέτηση είναι σκέτη  κοροϊδία.

4.      Καθιέρωση του μήνα Αύγουστου σαν μήνα αδείας των λογιστών χωρίς καταληκτικές ημερομηνίες.

5.      Παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως 30/9/2023, καθώς και όλων των υποχρεώσεων που συνδέονται με αυτές.

6.      Κατάργηση των επιβαρύνσεων στο ΟΕΕ για την άσκηση του επαγγέλματος καθώς και του κώδικα δεοντολογίας

ΚΑΛΟΥΜΕ  σε πανελλαδική  συγκέντρωση   στην πλατεία   Συντάγματος, το σύνολο του λογιστικού κλάδου  αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών στις 07/07/2023  και ώρα 13:00 και στη συνέχεια παράσταση  στο  Υπουργείο Οικονομικών, Καραγεώργη Σερβίας  10.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις  της χώρας και την ΠΟΦΕΕ να πάρουν σχετικές αποφάσεις  

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΕΙ.ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το