Καλούν η ΟΛΜΕ, Η ΔΟΕ, δεκάδες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ και η ΠΕΣΕΚ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

Κινητοποίηση   για τη μεγάλη   καθυστέρηση  έκδοσης των συντάξεων

Πέμπτη, 17/2, ώρα 14.00, έξω από το Υπουργείο Εργασίας ( Σταδίου 29)

  • Το Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  έχει κατ’ επανάληψη  καταγγείλει   όλες τις Κυβερνήσεις  και τους αρμόδιους Υπουργούς   Εργασίας και  Κοινωνικής  Ασφάλισης  για τις ευθύνες  που   είχαν  και έχουν  τα τελευταία χρόνια για τη μεγάλη καθυστέρηση   έκδοσης των συντάξεων.  Συνειδητή   επιλογή τους ήταν   η    δημιουργία του ΕΦΚΑ,  χωρίς καμιά μελέτη  και προγραμματισμό,  η  διάλυση  του ΓΛΚ  με μετακίνηση  των υπαλλήλων  του σε διάφορες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ,  η αποψίλωση  όλων  των   ασφαλιστικών Ταμείων  από υπαλλήλους  και η έκδοση  συνταξιοδοτικών νόμων με  εκατοντάδες   εγκυκλίους  με Πυθικές  διατάξεις και ερμηνείες ,  με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι  να συνωστίζονται   στα δικηγορικά  γραφεία.  Να θυμηθούμε την κ. Αχτσιόγλου που  τηλεοπτικά  2-3 φορές  το χρόνο  υποσχόταν την έκδοση  όλων των συντάξεων ή τον κ. Βρούτση  που υποσχέθηκε την αυτόματη  έκδοση σ΄ένα λεπτό κύριας και Επικουρικής σύνταξης, ταυτόχρονα δηλ.  με την αίτηση του κάθε συνταξιούχου;
  • Αφού με την  πολιτική τους  προκάλεσαν  επιτυχώς την αγανάκτηση των συνταξιούχων  για τη μεγάλη καθυστέρηση  έκδοσης των συντάξεων, τώρα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν  τη   δίκαιη  οργή  τους  για να επιβάλουν  την    ιδιωτικοποίηση  έκδοσης των συντάξεων  με απώτερο   σκοπό  την παράδοση  του   συνταξιοδοτικού   συστήματος  και της Κοινωνικής   Ασφάλισης   σε Ιδιωτικές ασφαλιστικές   Εταιρείες. Αφού πέρασαν την άποψη ότι    το Δημόσιο    δεν   μπορεί να ανταποκριθεί  στην έκδοση  των συντάξεων  και πρέπει   να αναλάβουν  δράση     τα  Δικηγορικά και Λογιστικά Γραφεία, η κοινή γνώμη  σαν  «έτοιμη   από καιρό»  θα προετοιμαστεί  με την αγαστή  συνεργασία  των ΜΜΕ και   για την  παράδοση  της  Κοινωνικής Ασφάλισης στον Ιδιωτικό  τομέα.  Η   αρχή  γίνεται από 1.1.2022  με την παράδοση  την Επικουρικής  Σύνταξης   σε Ιδιωτικές Ασφαλιστικές  Εταιρείες, με την ίδρυση του ΤΕΚΑ( Ταμείο  Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης) με το πρόσχημα  ότι   ο  Ιδιωτικός  τομέας  με την κεφαλαιοποίηση  των εισφορών  θα προσφέρει   μεγαλύτερες συντάξεις από το κράτος. 
  • Το θέμα των συντάξεων   είναι και πρέπει  να είναι  υπόθεση  του Δημοσίου.    Μόνο  το κράτος  μπορεί  να εγγυηθεί  την έκδοσή τους.  Η  δοσοληψία  των συνταξιούχων  με ιδιώτες   συνεπάγεται          και  διαφθορά, πέραν του ότι  καμία   εγγύηση δεν προσφέρεται  και κανένας   δε θα είναι υπεύθυνος.  Το μόνο   βέβαιο  είναι ότι  ο συνταξιούχος   δε θα ξέρει  πού να απευθυνθεί  για να βρει το δίκιο του.  Όλα τα μέτρα που επαγγέλλεται   ο   κ. Χατζηδάκης  έχουν σχέση με την κοινωνική απασφάλιση  και μόνον έτσι πρέπει να    βλέπουν οι συνταξιούχοι  τις  παρεμβάσεις του  Υπουργού. 
  •   Αν ήταν θέμα επιτάχυνσης,  η κυβέρνηση  θα είχε  λύσει  το θέμα.  Ηλίου  φαεινότερον   είναι  ότι  οι  Κυβερνήσεις   δεν  ήθελαν  και  δε θέλουν  να λυθεί  το  θέμα των συντάξεων. Πρώτα   δημιούργησαν    το πρόβλημα,   μετά  εκμεταλλεύονται τον  πόνο των συνταξιούχων  και, τέλος, χύνουν  ψεύτικα δάκρυα  στα πρωινάδικα  των  ΜΜΕ,    για να περάσουν  την πολιτική  της δυσφήμησης  και   διάλυσης  της Δημόσιας  Κοινωνικής  Ασφάλισης με τελικό   στόχο  την ιδιωτικοποίηση.   Αυτή   είναι η αλήθεια. 
  • Το Δ.Σ    της Π.Ε.Σ.ΕΚ   θεωρεί  αστείες και φαιδρές τις δικαιολογίες των εκάστοτε Υπουργών Εργασίας για τη μη  έκδοση των συντάξεων. Υπάρχουν  πολιτικές ευθύνες. Και  συνδικαλιστικές.  Η έκδοση  των συντάξεων, η διάλυση της Κοινωνικής  Ασφάλισης αφορά όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους  και έπρεπε  ενωμένοι όλοι  στους δρόμους  να υπερασπίζονται  τις  συντάξεις  μας.  Ενωμένοι, γιατί η Κοινωνική Ασφάλιση  δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους  και μόνο τις συντάξεις. Συνδέεται  άρρηκτα και με τη Δημόσια δωρεάν υγεία που αφορά όλο το λαό. 
  • Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  συμμετέχει στην κινητοποίηση  με άλλα Πρωτοβάθμια  Σωματεία, έξω από το Υπουργείο Εργασίας,  την Πέμπτη, 17  Φεβρουαρίου  και ώρα  14.00,  για να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη  και σκόπιμη   καθυστέρηση  των συντάξεων,  διεκδικώντας: 
  • Την άμεση  αποκατάσταση  όλων των απωλειών
  • Αυξήσεις  στους μισθούς και συντάξεις
  • Την επιστροφή της 13ης και  14ης  σύνταξης
  • Την κατάργηση  όλων των αντιασφαλιστικών   νόμων
  • Την κατάργηση του ν.  Κατρούγκαλου
  • Πλήρη  σύνταξη  με 30 χρόνια  εργασίας, στα 60  για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες.

                                              Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                         Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                                   Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης   

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το