Κινητοποίηση οργάνωσε ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο σύνολο των υπηρεσιών και δομών του Ψυχιατρικού νοσοκομείου, λόγω της πολύ μεγάλης υποστελέχωσης.

    Κατά την κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 30 Μάρτη, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία ισχυρίστηκε ότι καταβάλλει προσπάθειες αλλά «δεν είναι αρμόδιοι για τους διορισμούς», πετώντας για ακόμη μια φορά το μπαλάκι στο υπουργείο Υγείας. Στην συνέχεια οι εργαζόμενοι αφού δεν έλαβαν καμία δέσμευση για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, προχώρησαν σε κατάληψη των διοικητικών γραφείων και δεσμεύτηκαν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

    Ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ, Σταύρος Καλαρίτης, τόνισε στην ομιλία του ότι από τον οργανισμό του ΨΝΑ, ο οποίος υφίσταται από το 1986, προβλέπονται 75 ειδικοί ψυχίατροι και το νοσοκομείο αυτή την στιγμή διαθέτει μόνο 39. Τραγικές είναι οι ελλείψεις σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων όπως παθολόγοι, καρδιολόγοι, ενώ στη Νοσηλευτική Υπηρεσία προβλέπονται 1.254 εργαζόμενοι και οι υπηρετούντες είναι 668, δηλαδή οι μισοί, εκ των οποίων το 1/3 είναι συμβασιούχοι.

    Για τη στήριξη και συντήρηση όλων των υπηρεσιών και δομών του ΨΝΑ η τεχνική υπηρεσία θα έπρεπε βάσει οργανισμού να διαθέτει 110 υπαλλήλους και αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο εννέα μόνιμοι υπάλληλοι.

    e-prologos.gr

    Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το