Με αφορμή το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Σημίτη, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Γεννηματά – Τσίπρα, με έπαθλο την ηγεμονία στο χώρο της λεγόμενης κεντροαριστεράς.

Από την πρώτη στιγμή, οι αλληλοϋποβλεπόμενοι δελφίνοι που συναπαρτίζουν το ΚΙΝΑΛ, συγχρωτίστηκαν υψώνοντας ασπίδα προστασίας προς τον πρώην πρωθυπουργό, ανακυκλώνοντας τα γνωστά περί “νέου 89”.

Πρωτοσύγκελος στην ενορχηστρωμένη προπαγανδιστική επιχείρηση εξαγνισμού των διεφθαρμένων αντιλαϊκών πασοκικών διακυβερνήσεων υπό την ηγεσία Σημίτη, η Φ.Γεννηματά κατήγγειλε ως “άκρως εχθρική ενέργεια την προσπάθεια να σπιλωθεί ένας πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ”.

Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ ύψωσε τους τόνους “κατά της προσπάθειας άλωσης της κεντροαριστεράς από την κυβέρνηση μέσω ανίερων συμμαχιών με τη δεξιά και την ακροδεξιά”.

Στα πλαίσια αυτά η ηγεσία Γεννηματά έβγαλε στη σέντρα “καραμανλικά στελέχη που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να χτυπηθεί το ΠΑΣΟΚ”, συμπεριλαμβάνοντας στο δικό της κατάλογο της σκανδαλολογίας και τον Π. Παυλόπουλο, για να αναδιπλωθεί στη συνέχεια κατόπιν των αιτιάσεων του ΣΥΡΙΖΑ περί του “θεσμικού ατοπήματος” στο οποίο υπέπεσε το ΚΙΝΑΛ με τις επιθέσεις του σε βάρος του προέδρου της δημοκρατίας.

Με τη σειρά τους, ο Κ. Μητσοτάκης (ο οποίος έσπευσε μάλιστα να τον συναντήσει δις) αλλά και ο Σ. Θεοδωράκης προσέφεραν την πολιτική τους στήριξη στον Κ. Σημίτη, επιχειρώντας να αλιεύσουν ψήφους από τους εραστές του περιβόητου εκσυγχρονισμού.

Όσον αφορά τον αρχηγό του Ποταμιού, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, εξήγησε τη δημοσκοπική του καθήλωση εστιάζοντας στους “περισσότερους που δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις… εκεί λοιπόν πιστεύω ότι υπάρχει πολύ Ποτάμι”.

Παριστάνοντας τον τολμηρό νεωτεριστή, τάχθηκε κατά “της παλιάς βαλκανικής συμπεριφοράς να πετροβολάς συνεχώς τους αντιπάλους σου και την κυβέρνηση”.

Δήλωσε εξάλλου “διατεθειμένος να συνεργαστεί και με το διάβολο”, στο όνομα τάχα του εθνικού συμφέροντος.

Δίνοντας ένα σαφές πολιτικό μήνυμα, ο Σ. Θεοδωράκης θα παρουσιάσει σε σχετική εκδήλωση από κοινού με τον Κ. Μητσοτάκη το νέο βιβλίο του αντιπροέδρου της Δεξιάς, Χατζηδάκη.

Πριμοδοτεί έτσι σενάρια ακόμα και προεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, όπως ζητά άλλωστε με κάθε ευκαιρία και η υπερχειλίζουσα δεξιά όχθη του ποταμίσιου αναχώματος (Αμυράς, Ψαριανός, Τσιόδρας).

 

Πηγή: Εφημερίδα Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το