Δεν έχουν ιερό και όσιο οι γκαιμπελίσκοι του ΥΠΑΙΘ και επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς.

Με τη λογική του ακραίου αυταρχισμού και του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” που επιδιώκει να  εφαρμόσει δια πυρός και σιδήρου την αυτοαξιολόγηση/αξιολόγηση και την πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης έστειλε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο επιβάλλονται ονομαστικά σε 114 Διευθυντές Σχολείων , οι κυρώσεις της αναστολής οιαδήποτε διαδικασίας εξέλιξης, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης.

Το Έγγραφο του ΥΠΑΙΘ αναφέρεται ονομαστικά στους Διευθυντές Σχολείων  οποίοι  δεν ανάρτησαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ την Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2020-2021.

Στην Απόφαση με θέμα “Αναστολή εξέλιξης στελέχους εκπαίδευσης κατ΄ άρθρο 56 παρ 5 και 6 του Ν. 4823/2021” σημειώνεται ότι ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ αναστέλλει “οιαδήποτε διαδικασία εξέλιξης, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης”

Προεπισκόπηση εικόνας

Σημειώνεται, επίσης, ότι “η παρούσα αναστολή δεν επιδρά στην προσμέτρηση του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος στον χρόνο δημόσιας υπηρεσίας”.

Οι 114 Διευθυντές Σχολείων παραλήπτες των αποφάσεων με τις κυρώσεις μπορούν να καταθέσουν ένσταση  στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας εντός αποκλειστικής προθεσμίας 12 ημερών από την επόμενη της γνωστοποίησης της απόφασης.

Οι εκπαιδευτικοί αντιστέκονται – Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία συναινεί

Η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ σε όλα τα μέτωπα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αναδεικνύεται ως επιτακτική και άμεση η ανάγκη μαζικού απεργιακού αγώνα που θα βάλει φραγμό στην προώθηση του αντιλαϊκού και αντιδραστικού της έργου. Η στάση των ηγεσιών των ομοσπονδιών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ προσφέρουν συναίνεση και τελικά πολύτιμη στήριξη στην κυβερνητική πολιτική. Αρνούνται την κήρυξη νέας Απεργίας-Αποχής από την Αξιολόγηση, αποδεχόμενες και νομιμοποιώντας το ν. Χατζηδάκη που την έβγαλε παράνομη, δεν παίρνουν θέση για ακύρωση-μη υλοποίηση-συμμετοχή στις εξετάσεις PISA με κάλυψη των συναδέλφων/ισσών, αρνούνται κάθε λογική σύγκρουσης για να σπάσει η ακρίβεια και η φοροληστεία, για αυξήσεις στους μισθούς, για την κατάργηση-μη εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη, ως αναγκαία στοιχεία και συνέχεια του αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και της Υγείας του λαού. 

Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση

Οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί και πολλά εκπαιδευτικά σωματεία παίρνουν αποφάσεις για Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν κηρύξει απεργία/αποχή διευρύνονται φτάνοντας πλέον τα 22. Στις νέες συνεδριάσεις των συλλόγων που πρέπει να συγκαλέσουν οι διευθυντές, όπως ορίζει η υπουργική απόφαση για την αξιολόγηση, θα δώσουμε τη μάχη να δηλώσουν οι συνάδελφοι απεργία αποχή. Επιδιώκουμε να διευρύνουμε το ρεύμα της καθολικής άρνησης οποιασδήποτε συμμετοχής στις διαδικασίες αξιολόγησης για να κηρύξουν και πάλι Απεργία Αποχή οι Ομοσπονδίες. Τα ενιαία κείμενα, καθώς και οι ταλαντεύσεις (άλλοτε με την απεργία αποχή και άλλοτε με τα ενιαία κείμενα) νομιμοποιούν τη συμμετοχή στις διαδικασίες της αξιολόγησης, διευκολύνουν τις πιέσεις των συντονιστών και των διοικήσεων στους συναδέλφους και στρώνουν το έδαφος στην ατομική αξιολόγηση.

Γιώργος Κ. Καββαδίας

πηγή: drepani.gr (argyrades.gr)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το