Καταψήφισαν ΑΣΕ-ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ την πρότασή μας για συνολική συνδικαλιστική έκφραση των συναδέλφων στα νησιά; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; - Η πολιτική της διαστρέβλωσης έχει γίνει η δεύτερη φύση για την ηγεσία της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 

Η πολιτική της διαστρέβλωσης έχει γίνει η δεύτερη φύση για την ηγεσία της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια:

Καταψήφισαν ΑΣΕ-ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ την πρότασή μας για συνολική συνδικαλιστική έκφραση των συναδέλφων στα νησιά; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Η πολιτική της διαστρέβλωσης έχει γίνει η δεύτερη φύση για την ηγεσία της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ

Υπάρχει το ερώτημα: Κάποιοι πουλάνε απλώς τρέλα ή ο εκφυλισμός τους έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν αντιλαμβάνονται καν ότι συνδικαλισμός είναι η ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων σε συνελεύσεις, συσκέψεις, απεργίες και ΟΧΙ ΜΟΝΟ να ρίξουν την ψήφο τους σε μία κάλπη;

Αν κρίνουμε ότι θεωρούν κλιμάκωση του αγώνα τις παραστάσεις διαμαρτυρίας πέντε – δέκα συναδέλφων στο υπουργείο (με μπόλικα βίντεο, είναι η αλήθεια, για να σκεπαστεί το τίποτα), αν θεωρούν ότι κλιμάκωση του αγώνα είναι η ματαίωση μαζικών κινητοποιήσεων, τότε μάλλον δεν καταλαβαίνουν ότι ένα σωματείο είναι υποχρεωμένο να προβλέπει την πλήρη συνδικαλιστική ενσωμάτωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων και συναδελφισσών.

Όχι μόνο δεν νιώθουν καμία υποχρέωση να απολογηθούν γιατί καταψήφισαν συνολική πρότασή μας για τη συνδικαλιστική συμμετοχή των συναδέλφων στα νησιά, αλλά προσπαθούν με συνεχόμενα ψέματα να παράξουν πολιτικό αποτέλεσμα ενόψει της εκλογικής διαδικασίας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει άλλωστε. Είναι πολιτική τους επιλογή.

Με τα ψέματα δεν μπορεί κανείς να τα βάλει!Η ΑΣΕ ισχυρίζεται ότι «η ΕΛΜΕ κάνει τακτικά συσκέψεις στα νησιά στην ίδια συχνότητα με τη στεριά»! Ότι η ίδια παράταξη «συνηγόρησε και σε άλλα μέτρα (τακτικές ΓΣ)»!! Ότι «η ΕΑΑ κρύβεται πίσω από τη ΔΑΚΕ»!!! Περίπου τρία ψέματα ανά μία λέξη.

Πόσες τοπικές συνελεύσεις έγιναν στα νησιά; Καμία! Πόσες τοπικές συσκέψεις; Καμία! Πότε κλήθηκαν οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες των νησιών να εκφράσουν γνώμη και να αποφασίσουν για ένα θέμα του σωματείου; Ποτέ! Πόσες περιοδείες κλιμακίων του ΔΣ έγιναν; Μία μόνο σε δύο σχολεία του Πόρου (στην οποία συμμετείχαμε)! Πόσες δεσμεύσεις έδωσαν οι άλλες παρατάξεις ότι αυτή η προβληματική κατάσταση θα αντιμετωπιστεί; Καμία!

Ας είναι… Μόνο δύο σχόλια. Η παράταξή μας εδώ και πέντε χρόνια έχει θέσει και θέτει ξανά την πρότασή της. Οι υπόλοιποι την καταψηφίζουν και αντί να σιωπούν και να απολογούνται, ζητάνε και τα ρέστα από πάνω αλαλάζοντας και διαστρέφοντας την πραγματικότητα, ως αστοί πολιτικάντηδες: «αυτοί δεν θέλουν κάλπες – αυτοί δεν θέλουν κάλπες»!

Τέλος: οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΑΣΕ γράφουν και πάλι επικίνδυνα, διαλυτικά και ενάντια στο σωματείο πράγματα. Την πρότασή μας να γίνουν εκλογές στα νησιά με εσωτερικές εφορευτικές επιτροπές συναδέλφων (εμείς που… «πολεμάμε τις εκλογές στα νησιά»!), την απορρίπτουν γιατί λέει «είναι επικίνδυνη. Τι θα γίνει π.χ. αν για λίγες ψήφους αμφισβητηθεί μια έδρα; Αν γίνει μια προσφυγή. Πολύ απλά οι εκλογές είναι ως μη γενόμενες, άκυρες, το σωματείο στον αέρα…». Πέραν του γεγονότος ότι προσφυγή μπορεί να γίνει ακόμα και αν υπάρχει δικαστικός αντιπρόσωπος, η ΑΣΕ ανοίγει τον δρόμο προφανώς σε πιο εντυπωσιακές κυβιστήσεις. Μήπως αν γίνει μια προσφυγή ενάντια στην ΕΛΜΕ επειδή δεν είναι γραμμένη στο Μητρώο-ΓΕΜΗΣΟΕ του Ν. Χατζηδάκη, πρέπει να τρέξουμε να γραφτούμε;; Μας ετοιμάζει κάτι η ΑΣΕ μαζί με τους φίλους της των ΣΥΝΕΚ πάνω στο ζήτημα αυτό; Ποιοι άραγε κρύβονται πίσω από ποιους;

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους και στα νησιά και στον Πειραιά και στο Πέραμα και στη Νίκαια και στον Ρέντη και στον Κορυδαλλό και στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα και παντού να εγγραφούν στην ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ και να στηρίξουν στις εκλογές τη γραμμή του αγώνα και της ενεργητικής συμμετοχής σε ένα ζωντανό σωματείο. Να στηρίξουν Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής! Τους καλούμε από την επόμενη μέρα να μην αποδεχτούν τον ρόλο του ψηφοφόρου, αλλά να διεκδικήσουν τον ρόλο του υποκειμένου στην αναγκαία διαμόρφωση αγώνων για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το