Όταν μία φιλοκυβερνητική εφημερίδα, το «Βήμα της Κυριακής», περιγράφει στο πρωτοσέλιδό της, τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ως «Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης τραγωδίας», τότε είναι βέβαιο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ποιος είναι τώρα ο στόχος; Να διασωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη λαϊκή οργή. Γι’ αυτό αρχίζουν να επιρρίπτουν αφειδώς ευθύνες σε άλλους. Όχι, τώρα δεν θα τολμήσουν να μιλήσουν για «ατομική ευθύνη» των πολιτών. Τώρα θα δημιουργήσουν τους αποδιοπομπαίους τράγους τους, θα τα ρίξουν στις… «υγειονομικές αρχές», στον Κικίλια και τον Αρκουμανέα! Γιατί το θέμα είναι να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες ο αρχηγός, ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Γράφει, λοιπόν, το «Βήμα της Κυριακής»: «…Ελλιπείς έλεγχοι (σ.σ. ευθύνες Χρυσοχοΐδη), παραλείψεις, πιέσεις τοπικών παραγόντων (σ.σ. για άνοιγμα του τουρισμού, ευθύνες Θεοχάρη), και παράλογη αμεριμνησία (σ.σ. ευθύνες Κικίλια)… Το ΕΣΥ λύγισε… κενά και ανακρίβειες στα στοιχεία του ΕΟΔΥ» (σ.σ. ευθύνες Αρκουμανέα)! Όλα τα λεφτά όμως είναι στο σημείο εκείνο όπου το «Βήμα» αναφέρει: «Το υπερμετοδοτικό και θανατηφόρο φθινοπωρινό κύμα που ενέσκηψε στη Βόρεια Ελλάδα αιφνιδίασε τις υγειονομικές αρχές…»! Προσέξατε; Όχι, δεν αιφνιδίασε τον Μητσοτάκη αλλά τις «υγειονομικές αρχές». Κι ας φώναζαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, κι ας έκαναν συνεχείς διαμαρτυρίες και διαβήματα, ας κραύγαζε η αντιπολίτευση, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έλεγαν δια του εκπροσώπου τους πως «αν κάναμε ΜΕΘ, θα ήταν πεταμένα εκατομμύρια»!

Μόλις τώρα, έβαλαν πλαφόν στην τιμή των τεστ, γιατί όπως έλεγε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: «έχουμε ελεύθερη οικονομία»! Είναι η ίδια νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία που δεν τους επιτρέπει να προχωρήσουν στην επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ. Όμως αυτή η ιδεοληπτική εμμονή δεν τους απαγορεύει να εξαγοράζουν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τη «σιωπή» των μίντια και να δίνουν 120 εκατομμύρια ευρώ σε μία ιδιωτική αεροπορική εταιρεία (εδώ αίφνης η ελεύθερη οικονομία παύει να υφίσταται!). Κι όλα αυτά εν μέσω ενός πρωτοφανούς αυταρχισμού και της «χρυσοχοΐδειας» αστυνομοκρατίας.

Μόνο που το δράμα των μικρών παιδιών που τηλε-παιδεύονται στο πεζούλι του σπιτιού με την άνεργη μάνα τους να κρατάει το κινητό, και πιο πολύ ο τραγικά μοναχικός και άδικος θάνατος αθώων πολιτών δεν μπορούν να ακυρωθούν από τις επικοινωνιακές αγυρτείες και τα ψέματα, όσους αποδιοπομπαίους τράγους κι αν «σφάξουν» προκειμένου να προστατεύσουν τον… Καίσαρα Βοργία.    

Γιώργος Χ. Παπασωτηρίου – artinews.gr/

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το