Σοβαρή καταγγελία από τον ΣΕΠΕ Κορινθίας: Το υπουργείο Παιδείας δίνει προφορικές εντολές σε Συμβούλους Γενικής Αγωγής ώστε να αξιολόγήσουν εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής!

Παραθέτουμε την καταγγελία του ΣΕΠΕ Κορινθίας

«Καταγγελία-Η αξιολόγηση εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής από Συμβούλους Γενικής Αγωγής είναι παράνομη».

Συνάδελφοι-ισσες,

Σήμερα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με την παρουσία μελών της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΙ.Π.Ε. Κορινθίας για το ζήτημα της ατομικής αξιολόγησης των νεοδιόριστων Ειδικής Αγωγής του 2020. Η συζήτηση με τον Διευθυντή Π.Ε. ήταν άκρως αποκαλυπτική!

Το Υ.ΠΑΙ.Θ. προσπαθεί να προχωρήσει την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με προφορικές εντολές και χωρίς να διστάζει να παραβιάσει την νομοθεσία! Την Τετάρτη 15/2, την ημέρα της μεγαλειώδους απεργίας, όταν οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας διαδήλωναν ότι «η αξιολόγηση δεν θα περάσει», ο Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. Κόπτσης είχε τηλεδιάσκεψη με τους Περιφερειακούς Διευθυντές και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Προφανώς, επειδή οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν κι επειδή οι ημερομηνίες είναι πιεστικές (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έως τις 28/2 πρέπει να έχει γίνει το ραντεβού αξιολογητή-αξιολογούμενου και να έχει ξεκινήσει η πρώτη δειγματική διδασκαλία), ο Γ.Γ. έδωσε προφορική εντολή να αναλάβουν οι Σύμβουλοι Γενικής Αγωγής την αξιολόγηση των νεοδιόριστων Ειδικής Αγωγής για το πεδίο Α1, την διδακτική του γνωστικού αντικειμένου. Στη συνέχεια, με προφορική εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή (στο what’s up!!), oi Διευθυντές Εκπαίδευσης άλλαξαν τα ζευγάρια αξιολογητή-αξιολογούμενου!

Το μόνο έγγραφο που υπάρχει είναι η απόφαση της 17/2/2023, το οποίο εμπεριέχει την πρόταση του Διευθυντή Π.Ε. Κορινθίας να ενταχθεί το Ειδικό Σχολείο Κορίνθου σε μια ομάδα σχολείων της Συμβούλου Γενικής Αγωγής και την οποία χρησιμοποίησε ο Περιφερειακός Διευθυντής για να κάνει την τροποποίηση της απόφασης ως προς την επιστημονική ευθύνη (ειδικότητας) των Σχολείων Ειδικής Αγωγής από Σύμβουλο Εκπαίδευσης.

Αναρωτιόμαστε με τι προσόντα οι Σύμβουλοι Γενικής Αγωγής θα αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής ; Έχουν σπουδάσει ή έστω επιμορφωθεί στην εξειδικευμένη γνώση ; Και κυρίως έχουν διδάξει ποτέ σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε ;

Φανταστείτε τι σημαίνει για την παιδαγωγική και τα Ειδικά Σχολεία να αξιολογείται ο/η εκπαιδευτικός με βάση τους κανόνες της παιδαγωγικής της Γενικής Εκπαίδευσης! Η απόλυτη καταστροφή για τα παιδιά!

Όλα αυτά τα «υπέροχα» είναι αποτέλεσμα της εμμονικής και βιαστικής νομοθέτησης της ατομικής αξιολόγησης και συνέχεια πρωτοφανών αποφάσεων, όπως της σταδιακής ανά γεωγραφική περιφέρεια τοποθέτησης των Συμβούλων. Με την προχειρότητα αυτή, θα ανακύπτουν συνεχώς «προβλήματα», τα οποία θα προσπαθούν οι «άριστοι» να επιλύσουν εκ των υστέρων με προφορικές και παράνομες αποφάσεις. Τώρα αντιλήφθηκαν φαίνεται, πως το σχ. έτος 2020-21 διορίστηκαν μόνο ειδικότητες κλάδου Ε.Α.Ε και πως ένας μόνος/η Σύμβουλος Ε.Α.Ε ανά περιφέρεια είναι αδύνατο να τους αξιολογήσει όλους!

Και γιατί γίνονται όλα αυτά τα «βελτιωτικά» ; ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ.

Μπορούν όμως ; ΟΧΙ συνάδελφοι-ισσες !!!

  • Καλούμε τουςΠεριφερειακούς Διευθυντές και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να μην ακολουθήσουν τις προφορικές και αυθαίρετες εντολές του Γ.Γ., και να ζητήσουν από τους Συμβούλους Γενικής Αγωγής να μην προχωρήσουν τις διαδικασίες της αξιολόγησης.
  • Καλούμε τους Συμβούλους Γενικής Αγωγής να μην ακολουθήσουν τις προφορικές και αυθαίρετες εντολές του Γ.Γ., προστατεύοντας το κύρος και την επιστημονική τους συγκρότηση.
  • Καλούμε τη ΔΟΕ να καταγγείλει τις αυθαίρετες αυτές αποφάσεις και να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα με την νομική της σύμβουλο!

Οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων να υπογράψουν την Απεργία-Αποχή, διότι έτσι δεν προχωρούν οι διαδικασίες τις αξιολόγησης και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ μισθολογική ή άλλη επίπτωση ! Επίσης, οι μόνιμοι συνάδελφοι πρέπει να υπογράψουν, διότι έτσι δείχνουν έμπρακτα τη στήριξή τους στους νεοδιόριστους, οι οποίοι δεν πρέπει να νιώσουν ότι είναι μόνοι/μόνες απέναντι στον Σύμβουλο!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ! Ο ΦΟΒΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το