Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 303174g-21774269.jpg

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, κρατώντας σημαίες υπέρ της ανεξαρτησίας και τραγουδώντας «ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους» συμμετείχαν σε πορείες σε όλη την Καταλονία την Παρασκευή, ημέρα απεργίας και πέμπτη ημέρα των διαδηλώσεων κατά της καταδίκης σε ποινές κάθειρξης εννέα αυτονομιστών ηγετών για την αποτυχημένη προσπάθεια το 2017 να αποσχισθεί η περιφέρεια από την Ισπανία.

Άνθρωποι που αναχώρησαν μαζικά από πέντε επαρχιακές πόλεις, έφτασαν στη Βαρκελώνη προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια μεγαλειώδη απεργιακή διαδήλωση, οι συμμετέχοντες της οποίας εκτιμώνται σε τουλάχιστον 500.000.

Στο τέλος της διαδήλωσης ξέσπασαν και πάλι επεισόδια και συγκρούσεις διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών. 

Οι διαδηλωτές είναι κυρίως νέοι και φαίνονται έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την αστυνομία. «Οι δρόμοι θα είναι πάντοτε δικοί μας» φωνάζουν, φορώντας μάσκες, κράνη ενώ πυρπολούν κάδους σκουπιδιών. Ζητούν Αμνηστία των πολιτικών κρατουμένων, παύση στην καταστολή της αστυνομίας, δικαίωμα αυτοδιάθεσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως η κατάσταση στην περιοχή είναι εκτός ελέγχου και γνωστοποίησε ότι έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη της ισπανικής πολιτοφυλακής στα περίχωρα της Βαρκελώνης.  

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το