ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

  • ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ
  • ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
  • ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ:

  • ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
  • ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΟΛΜΕ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
  • ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΊΠΕΔΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παράλληλα με το κύμα της άγριας καταστολής και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, ενορχηστρώνει τη θεσμική επίθεσή της σε όλο το φάσμα των όποιων υπολειμμάτων των δικαιωμάτων μας, είτε αυτή αφορά στα εργασιακά μας δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, είτε στις οικονομικές διεκδικήσεις και κατακτήσεις μας.

Ετσι, το προσχέδιο του ΝΈΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ επιβεβαιώνει στην πράξη ότι η πανδημία όχι δεν αποτελεί κατάσταση ανάσχεσης της επέλασης της ολιγαρχίας στα όποια εναπομείναντα λαϊκά δικαιώματα, αλλά αντιθέτως είναι ευκαιρία κατεδάφισής τους. Για το λόγο αυτό, στην κορύφωση της πανδημίας, με εξαντλημένο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με το ΕΣΥ σε συνθήκες κατάρρευσης και τραγικής αύξησης των νεκρών και των θυμάτων του κορονοϊού, η κυβέρνηση -σε πείσμα κάθε λογικής και δεοντολογίας– και ενώ η χώρα μας βρίσκεται στην προτελευταία θέση στις δαπάνες της υγείας με βάση τον ΟΟΣΑ- ΜΕΙΩΝΕΙ(!) κατά 530 εκ. τον προϋπολογισμό για την Υγεία, ενώ την ίδια στιγμή ακριβοπληρώνει τις ιδιωτικές κλινικές που «επιτάσσει», αναθέτοντας τη λειτουργία τους στο προσωπικό του ΕΣΥ(!).

Στην ίδια βάση, ΜΕΙΩΝΕΙ(!) και την κρατική χρηματοδότηση τόσο του ΕΟΠΥΥ κατά 50,6%(από 608εκ το 2020 στα 300εκ το 2021), όσο και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 130 εκ., ενώ ιδιωτικοποιεί την Επικουρική Ασφάλιση, χαρίζοντας λαμπρό τοπίο εκμετάλλευσης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Η δραματική αυτή μείωση των κονδυλίων όλων των τομέων που αφορούν στην υγεία, πρόληψη, σύνταξη, σε συνθήκες επίτασης του υγειονομικού κινδύνου, αποτελούν το αδιάψευστο τεκμήριο για τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης σχετικά με το δράμα του λαού. Επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας, αλλά απεναντίας τηρεί μια εγκληματική πολιτική έκθεσης του λαού στον ύψιστο υγειονομικό κίνδυνο και αναφέρεται σε αυτόν μόνο για να καταστείλει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, να ποινικοποιήσει τη δράση τους και να ισοπεδώσει τα θεμελιώδη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα. Για να συγκαλύψει αυτή τη βάρβαρη πολιτική εγκατάλειψης του ΕΣΥ, καλλιεργεί το φόβο και επιβάλλει τον τρόμο, αξιοποιώντας και τα πρόθυμα ΜΜΕ που ως καλοπληρωμένα φερέφωνα προσφέρουν ασμένως τις υπηρεσίες τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, ενώ το κρατικό κονδύλι για την ΠΑΙΔΕΙΑ είναι δραματικά χαμηλό, ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει και ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ (1, 17%,) γεγονός που όχι μόνο ερμηνεύει την επιβολή του αντιπαιδαγωγικού και εν γένει αντιεκπαιδευτικού μέτρου της «Τηλε-Εκπαίδευσης», αλλά αποκαλύπτει και τη συνολικότερη πολιτική βούληση για επίταση των μορφωτικών ανισοτήτων, γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, σύνδεση μισθού και απασχόλησης με την «Αξιολόγηση», εκχώρηση βασικών τομέων της ΤΕΕ στους ιδιώτες και…απαλλαγή του κρατικού προϋπολογισμού από το …βάρος της εκπαίδευσης, μέσω της «Αποκεντρωμένης» δομής της.

Ωστόσο, αντίστοιχο πεδίο στυγνής εκμετάλλευσης διαμορφώνει ο νέος προϋπολογισμός και στον ιδιωτικό τομέα, με τα ψυχία των επιδομάτων του περίφημου προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (800€! για οκτώ μήνες…) στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ενώ μειώνει κατά 3% τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών και αυξάνει την επιδότησή τους σε περίπτωση πρόσληψης μακροχρόνια ανέργου. Την ίδια στιγμή το …μεγάλο φαγοπότι καλά κρατεί με το περίφημο «εθνικό Πρόγραμμα Δράσης», στο οποίο, μεταξύ άλλων, εντάσσεται και ο ΒΟΑΚ…, ενώ οι νέες πολεμικές δαπάνες κατ’ επιταγή των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων (ΗΠΑ-Γαλλία-Γερμανία) αυξάνουν κατά 2,5 δισ.

Ο νέος αντιδραστικός προϋπολογισμός του μειωμένου ΑΕΠ και του διογκωμένου κρατικού χρέους (343,2 δισ.), ο προϋπολογισμός της διάλυσης του πρωτογενούς τομέα και του ξεπουλήματος όλων των δημοσίων υποδομών (ενέργειας, μεταφοράς κλπ), είναι προϋπολογισμός της ληστείας του λαϊκού εισοδήματος, της ικανοποίησης των αρπακτικών αξιώσεων της ντόπιας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της και ως τέτοιος πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ του.

Για το λόγο αυτό, ΚΑΛΟΥΜΕ το Δ.Σ της ΕΛΜΕ να ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ στο καθήκον της ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ μας και των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.

Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και τη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, τη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ και τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΨΙΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το