ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εκπαιδευτικών ΔΕ Ιωαννίνων

Ιωάννινα 19/03/2019

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Καταδικάζουμε τις φασιστικές επιθέσεις εναντίον ανήλικων προσφύγων στην Κόνιτσα Ιωαννίνων

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ΔΕ Ιωαννίνων καταδικάζει και καταγγέλλει την επίθεση φασιστικής ομάδας κουκουλοφόρων την Κυριακή 17 Μαρτίου σε ανήλικους, ασυνόδευτους πρόσφυγες στην Κόνιτσα Ιωαννίνων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, άγνωστοι φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν, βάσει σχεδίου, κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων σε  ανήλικους που φιλοξενούνται σε  δομή της περιοχής. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην προ ημερών, την Κυριακή της Αποκριάς, επίθεση πάλι σε νεαρούς πρόσφυγες στην ίδια περιοχή και στην προγενέστερη επίθεση των χρυσαυγιτών στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νιτσιάκο.

Δυστυχώς, οι φασιστικές αυτές επιθέσεις δεν ήταν ούτε τυχαία ούτε μεμονωμένα περιστατικά. Αν σήμερα οι φασίστες βγαίνουν από τις τρύπες τους, με ό,τι σημαίνει αυτό, είναι γιατί κάποιοι τους έδωσαν τον αέρα. Τα τάγματα εφόδου του εθνικισμού και του φασισμού τα φέρνει ξανά στην επιφάνεια η άμπωτη ριζοσπαστικοποίησης του κοινωνικού βυθού που όλο και φουσκώνει σε αντιδραστική κατεύθυνση, σαν συνέπεια της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων.

Εκείνο που αποθρασύνει την ακροδεξιά είναι ότι τα μέτρα που κουρελιάζουν τα όνειρα και το μέλλον της νεολαίας και της στερούν ελπίδα και ιδανικά υλοποιούνται από μια κυβέρνηση που μιλάει στο όνομα της «Αριστεράς». Η διαρκής λιτότητα, η φτώχεια και το χτύπημα μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, η ανάπτυξη με καύσιμη ύλη τη νεολαία και τους εργαζόμενους -που στο όνομά της ορκίζονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση- εγκαινιάζουν την κανονικότητα της μεταμνημονιακής περιόδου, αυτής που ακολουθεί των μνημονίων που ψήφισαν. Αυτό είναι το καλύτερο λίπασμα στο έδαφος του εθνικισμού και της ρατσιστικής έξαρσης. Κι όλα αυτά όταν πέντε χρόνια τώρα οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, η καταδίκης της ΧΑ ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά παραμένει ζητούμενο, ενώ και στο συγκεκριμένο γεγονός που προαναφέρθηκε είναι αξιοπερίεργο το ότι δεν έγινε καμία σύλληψη!!!

Στις σημερινές συνθήκες είναι επιτακτικά αναγκαίο να αναπτύξουμε στο μέγιστο τις αντιστάσεις μας ενάντια στον εθνικισμό και το φασισμό. Στο πεδίο που η νέα γενιά θα διεκδικεί και θα νικά για τα δικαιώματα της και θα στέκεται όρθια, θα αποκτά και την πραγματική της ελευθερία  από τους «προστάτες» που τη στέλνουν στο θάνατο. Με ένα μαζικό ανατρεπτικό και ενωτικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιεθνικιστικό και διεθνιστικό κίνημα θα αγωνιστούμε για την ειρηνική συμβίωση των λαών, ενάντια στα σχέδια και τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, των αστικών τάξεων και του εθνικισμού.

Ιδιαίτερα οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν ξεχωριστή ευθύνη και ρόλο στη διαμόρφωση της αντιφασιστικής συνείδησης στη νεολαία απέναντι στα νέα «τάγματα εφόδου» που στήνει η ΧΑ. Δουλεύοντας τη μνήμη, την ιστορία και την αλληλεγγύη των ανθρώπων, για να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που υμνούν το δωσιλογισμό και την προδοσία του ελληνικού λαού στην Κατοχή που ζητάνε παραίτηση από την ελευθερία και τυφλή υπακοή στους ελεεινούς υπόδικους φυρερίσκους. Θυμίζοντας ότι η προηγούμενη φορά που υλοποιήθηκε το πρόγραμμα της ΧΑ, του εθνικισμού και του φασισμού ήταν όταν η χώρα μας και όλη η Ευρώπη γέμισε από τα εκατομμύρια θύματα, ερείπια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το