Μια κάμερα — παγίδα από εκείνες που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση, την καταγραφή και τη μελέτη της άγριας φύσης, κατάφερε να «τσακώσει» μια σπάνια λεοπάρδαλη του Αμούρ και μια τίγρη του Αμούρ, γνωστή και ως Τίγρης της Σιβηρίας, στο εθνικό πάρκο της ρωσικής πόλης του Βλαδιβοστόκ.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το εθνικό πάρκο, φαίνεται η σπάνια λεοπάρδαλη σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Στο δεύτερο μέρος του βίντεο, φαίνεται η τίγρης, να ατενίζει από ψηλά την νυχτερινή θέα της πόλης. Το εθνικό πάρκο δημοσίευσε και άλλες φωτογραφίες από τα σπάνια αιλουροειδή στην περιοχή.

Η λεοπάρδαλη του Αμούρ, απειλείται με εξαφάνιση, καθώς αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 91 ενήλικες λεοπαρδάλεις και 22 μικρά. Στο εθνικό πάρκο του Βλαδιβοστόκ, ζουν επίσης τριάντα τίγρεις του Αμούρ και τα 9 μικρά τους.Τα άγρια αυτά ζώα αποφεύγουν τους ανθρώπους και είναι εξαιρετικά απίθανο να τα δει κάποιος σε κατοικημένη περιοχή, ωστόσο κάτοικοι των χωριών της Άπω Ανατολής διαμαρτύρονται ότι οι τίγρεις κυνηγούν τα κατοικίδια σκυλιά τους κατά τους χειμερινούς μήνες.

​Οι τίγρεις του Αμούρ θεωρούνται το μεγαλύτερο είδος αιλουροειδών. Ζούσαν κάποτε σε όλη την Ρωσική Άπω Ανατολη, την βόρεια Κίνα και την Κορεατική Χερσόνησο αλλά ο πληθυσμός τους μειώθηκε πάρα πολύ και έφτασε στα όρια της εξαφάνισης την δεκαετία του ’40. Το είδος τους κατάφερε να σωθεί όταν η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που πήρε την απόφαση να απαγορεύσει πλήρως το κυνήγι τίγρεων.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το