Την Πέμπτη 18 Μάη, λίγες μέρες πριν τις κάλπες, το απόγευμα, είχε προγραμματιστεί προεκλογική συγκέντρωση στο περίπτερο του Μ-Λ ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία.

Ο υποψήφιος βουλευτής του Μ-Λ ΚΚΕ στο νομό Κοζάνης έφερνε το υλικό του κόμματος με το μηχανάκι του. Το υλικό φυλάσσεται στο πολιτιστικό πολιτικό στέκι της οργάνωσης ΣΦΗΝΑ στην στοά της Αραβαντινού. Οποιοδήποτε ξέρει απ’ την περιοχή γνωρίζει με ευκολία ότι το στέκι περιβάλλεται από πεζόδρομους! Επειδή προς το παρόν τα μηχανάκια δεν πετάνε, αναγκαστικά θα υπήρχε διέλευση από πεζόδρομο! Αυτή τη διάταξη επικαλέστηκε μηχανόβιος της τροχαίας έξω απ’ το δημαρχείο όταν είδε το μηχανάκι με το μέλος του Μ-Λ ΚΚΕ ζαλωμένο με ντουντούκα, κόκκινες σημαίες, πανό και τα συναφή κιτρινοκόκκινα υλικά να ξεπροβάλει απ’ τον πεζόδρομο για να κατέλθει στον δρόμο.

Το όργανο με ύφος τον σταμάτησε επισημαίνοντάς του ότι απαγορεύεται η διέλευση σε πεζόδρομο και του ζήτησε τα χαρτιά του επιβάλλοντας πρόστιμο 100€ . Στα πλαίσια των προεκλογικών συγκεντρώσεων γίνονται πάμπολλες παραβάσεις αλλά μάλλον τα υλικά του Μ-Λ ΚΚΕ ενόχλησαν τον τροχονόμο. Αυτοί είναι οι νόμοι που τους τραβούν απ’ τα μαλλιά όταν θέλουν κι άλλοτε κάνουν πως δεν βλέπουν.

Ένα μηχανάκι με διέλευση μερικών δευτερολέπτων για την κάλυψη μια ανάγκης δεν παρεμπόδιζε ούτε πεζούς ούτε οποιαδήποτε πτυχή της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής.

Ζητάμε την διαγραφή του προστίμου.

Με όποια μέσα κι αν μας χτυπάνε διάφοροι, αυτόν τον άδικο κόσμο είμαστε αποφασισμένοι να τον αλλάξουμε.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το