Καταγγελίες εργαζομένων για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ

Χωρίς προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού, οδηγίες για τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό και χωρίς γιατρούς στους σταθμούς όπως καταγγέλλει η Αδέσμευτη Φωνή των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ ανοίγουν την 1η Σεπτεμβρίου οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του ΟΑΕΔ όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες την ερχόμενη Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου ανοίγουν και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ και δυστυχώς ακόμη δεν υπάρχει κάποιο νέο για τις προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού ορισμένου χρόνου.

Σημειώνοντας ότι “οι σοβαροί λόγοι διασφάλισης της υγείας των εργαζομένων αλλά και των φιλοξενούμενων παιδιών υποχρεώνουν όλους όσοι κυβερνούν και διοικούν να μας αντιμετωπίζουν ως ανθρώπους με οικογένειες.

Ανησυχούμε ιδιαίτερα όσο ακούμε επιχειρήματα δημιουργικής λογιστικής μέσων όρων !! Είναι απαραίτητη η διενέργεια τεστ κορονοϊού και αντισωμάτων από τον ΟΑΕΔ για όλους τους εργαζόμενους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ΠΡΙΝ ανοίξουν και η επαναλαμβανόμενη διενέργεια τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ο ΟΑΕΔ πρέπει να προφυλάξει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων του με κάθε πρόσφορο μέτρο”.

Ζητούν παράλληλα να εξεταστεί σοβαρά η αναβολή έναρξης λειτουργίας των σταθμών σε περιοχές όπου έχουν νομοθετηθεί έκτακτα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας μεγάλου αριθμού κρουσμάτων.

Όπως αναφέρουν τα παιδιά ιδιαίτερα της βρεφικής ηλικίας είναι αδύνατον να εφαρμόσουν περιοριστικά μέτρα των αποστάσεων την ίδια στιγμή που τελευταίες έρευνες συμπεραίνουν ότι μεγάλο ποσοστό τους είναι ασυμπτωματικά αλλά έχουν μεγάλο ιικό φορτίο του κορονωϊού και μπορούν να το μεταδώσουν.

Συνεπώς όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα πρέπει πάση θυσία να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους τα διαφορετικά τμήματα αλλά και να υπάρχουν οπωσδήποτε δύο παιδαγωγοί σε κάθε τάξη ώστε να αποφεύγεται η σύμπτυξη των τμημάτων και για να λειτουργούν με πλήρες ωράριο.

Σε όποιον σταθμό δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω έλλειψης προσωπικού θα πρέπει να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας σε λιγότερες ώρες π.χ 07:00 – 14:00.

Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί και η έλλειψη ιατρού στους σταθμούς αφού δεν έχουν παρουσιαστεί στις υπηρεσίες παρότι η πρόσληψή τους είναι άκρως απαραίτητη ενώ η τήρηση όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων και η προμήθεια από τον ΟΑΕΔ των υλικών όπως μασκών, γαντιών, απολυμαντικών και ειδών καθαριότητας πρέπει να γίνεται απαρέγκλιτα.

Πηγή: Αλεξάνδρα Κλειδαρά – dikaiologitika.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το