Άσκηση βίας κατά μεταναστών στον Έβρο από αστυνομικούς, αλλά και από στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, καταγγέλλουν φαντάροι.

Σύμφωνα με επιστολή καταγγελίας που δημοσιεύει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, το περιστατικό σημειώθηκε στον Βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα στο πεδίο ευθύνης της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Ρίμινι». Όπως καταγγέλλουν οι φαντάροι, στην περιοχή στρατός και αστυνομίας συνεργάζονται για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, όμως από «αυτή την συνεργασία Ενόπλων Δυνάμεων με Αστυνομία απουσιάζουν πολλά αυτονόητα, όπως το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η περιβόητη αρχή άσκησης ίσης βίας, αφήνοντας την μεταχείριση πολλών προσφύγων/μεταναστών στην κρίση του εκάστοτε ομαδάρχη».

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τη σχετική καταγγελία, «εντός μερικών ημερών έχουν σημειωθεί:

α) ξυλοδαρμός μετανάστη από στέλεχος Ε.Δ. με την πρόφαση ότι δεν υπακούει,

β) άσκηση μη αναγκαίας βίας από όργανα της αστυνομίας για να επιβιβαστούν οι μετανάστες στην κλούβα με χτυπήματα στα πόδια και προσφώνηση στους παρόντες φαντάρους ‘’δεν είδατε τίποτα’’.

γ) δεκάδες σχόλια στελεχών ΕΔ με ρατσιστικό περιεχόμενο, περιφρόνηση και μισαλλοδοξία καθώς εμφανή στεναχώρια ότι δεν έχουν την δικαιοδοσία “να τους δώσουν ένα μάθημα.”

«Το ΓΕΣ ενημερώνεται για το ποιος έπιασε περισσότερους σαν να επρόκειτο για παιχνίδι, όταν η Ταξιαρχία τάζει τιμητικές για τους καλύτερους κυνηγούς και βασανιστές με χακί», καταλήγει η καταγγελία των φαντάρων.

Πηγή: Το Ποντίκι

Δείτε κι αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το