Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Τον τελευταίο καιρό μια σειρά από έργα που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή των Εξαρχείων (σταθμός στην πλατεία Εξαρχείων, έργα «ανάπλασης» του λόφου του Στρέφη) δεν βρίσκουν σύμφωνους πολλούς από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εναντιώνονται και κινητοποιούνται. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων αυτών υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία στη γειτονιά.

Έτσι η φετινή σχολική χρονιά στην περιοχή μας ξεκίνησε μέσα σε μια ατμόσφαιρα έντασης. Όλο αυτό το αρνητικό και τεταμένο κλίμα αντανακλάται στη συμπεριφορά των παιδιών με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση, να νιώθουν φόβο, θυμό και ανασφάλεια. Την Τρίτη 4 / 10 ένας γονιός του σχολείου μας χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη αναίτια μπροστά στα έκπληκτα και φοβισμένα μάτια του εννιάχρονου παιδιού του στο γήπεδο μπάσκετ του λόφου του Στρέφη το οποίο μάλιστα έμεινε ασυνόδευτο στα χέρια των περιοίκων καθώς οι εκκλήσεις του πατέρα να περιμένουν μέχρι να έρθει η μητέρα του να το πάρει, δεν συγκίνησαν τους αστυνομικούς.

Τις τελευταίες ημέρες καθημερινά αστυνομικοί με μηχανοκίνητα οχήματα «στρατοπεδεύουν» ακριβώς δίπλα από την έξοδο του σχολείου παρά τις παραινέσεις μας να απομακρυνθούν καθώς τρομάζουν τα παιδιά και εμποδίζουν την ασφαλή πρόσβασή τους στο δρόμο.

Για τους λόγους αυτούς καταγγέλλουμε την κάθε λογής αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος οποιουδήποτε και ζητάμε την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών από τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου μας για την εύρυθμη λειτουργία του και κυρίως για την ηρεμία και την ψυχική υγεία των μαθητών μας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 36ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το