Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. Πάτρας)

ΚΑΤΕΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Χωρίς αμφιβολία η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Πάτρα είχε μεγάλη συμμετοχή δίνοντας μία μαζική απάντηση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαίου. Πλήθος σωματείων συμμετείχε στην διαδήλωση στους δρόμους της πόλης. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε το πρωί της Κυριακής μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, ενώ μία αντίστοιχη προσυγκέντρωση από σωματεία και οργανώσεις της Αριστεράς έγινε στο Παράρτημα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας και ενώ τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ ακολουθούσαν το μπλοκ του σωματείoυ Νηπιαγωγών και Δασκάλων, ξαφνικά βρεθήκαμε περικυκλωμένοι από αγνώστους που, καθ’ υπόδειξη γνωστού στελέχους του ΠΑΜΕ και μάλιστα γενικού γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, επιδόθηκαν σε τραμπουκισμούς, αφαίρεσαν με τη βία τις κομματικές μας προκηρύξεις από τα χέρια και άρχισαν να μας σπρώχνουν έξω από το σώμα της πορείας με βρισιές. Ανάμεσα σε άλλα μας αποκάλεσαν «προβοκάτορες» και μας «ενημέρωσαν» ότι η απεργιακή συγκέντρωση είναι δική τους. Μας απείλησαν ότι, αν δεν αποχωρήσουμε, θα ακολουθήσουν χειρότερα. Φυσικά, εμείς αρνηθήκαμε να εγκαταλείψουμε την πορεία και συνεχίσαμε μέχρι το τέλος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΜΕ συμπεριφέρεται με ιδιοκτησιακό και αντιδημοκρατικό τρόπο από τότε που πήρε την ηγεσία του εργατικού κέντρου Πάτρας. Στις συσκέψεις για τον συντονισμό των σωματείων οι εργαζόμενοι που έχουν διαφορετική άποψη φιμώνονται με την δικαιολογία ότι πρέπει να μιλούν μόνο οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των ΔΣ. Και στο παρελθόν με διάφορες δικαιολογίες έχουν υπάρξει τραμπουκισμοί και βίαια επεισόδια κατά την διάρκεια διαδηλώσεων απέναντι σε διαδηλωτές και μπλοκ πολιτικών οργανώσεων, την ίδια στιγμή που ψευδεπίγραφα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καλεί τους εργαζόμενους σε ενότητα. Καλούμε τον πατρινό λαό να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το