Καταγγελία ΠΕΝΕΝ: Παραβιάσεις στο χρόνο ανάπαυσης του πληρώματος με τις πλάτες ΥΕΝ – Λιμενικών Αρχών!

Στη γραμμή Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας. Ε/Γ – Ο/Γ «Αγία Θεοδώρα» της Kerkyra Lines

Σύμφωνα με καταγγελίες Ναυτεργατών από τη γραμμή Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας ανάμεσα στα πολλά προβλήματα που αναδεικνύονται είναι και η παραβίαση του χρόνου ανάπαυσης όπως προβλέπεται στο ΠΔ 152/2003.

Σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη της νομοθεσίας περί ωρών ανάπαυσης των πληρωμάτων δεν πρέπει να διαιρούνται σε περισσότερες από δύο περιόδους μια από τις οποίες πρέπει να διασφαλίζεται το συνεχές 6ωρο ανάπαυσης!

Παρόλα αυτά σε δρομολόγιο του πλοίου «Αγία Θεοδώρα» στις 16/12 αυτό παραβίασε την σχετική νομοθεσία και μάλιστα αυτό έγινε κατόπιν τροποποίησης των δρομολογίων με την υπογραφή και σφραγίδα του ΥΕΝ, γεγονός που δείχνει για άλλη μια φορά ότι τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των Ναυτεργατών ελάχιστη αξία έχουν για τους μανδαρίνους των υπηρεσιών ΥΕΝ- Λιμενικών Αρχών.

Τα Ναυτεργατικά δικαιώματα επανειλημμένα γίνονται θυσία των εφοπλιστικών συμφερόντων και στέλνονται στο καλάθι των αχρήστων!

Απαιτούμε από το ΥΕΝ να μην  προβαίνει σε καμία αλλαγή δρομολογίων εάν δεν διασφαλίζεται απόλυτα το κατοχυρωμένο δικαίωμα  στην 6ωρη ανάπαυση.

Δε νομιμοποιούμε καμία πράξη αυθαιρεσίας πόσο μάλλον της παραβατικότητας των ωραρίων εργασίας- ανάπαυσης που δημιουργεί προβλήματα στην ασφάλεια των πλοίων λόγω της υπερκόπωσης των πληρωμάτων!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το