Παραθέτουμε την καταγγελία των 11 πολιτικών κρατουμένων από την Τουρκία για αυθαιρεσίες και ποινές σε πολιτικές κρατούμενες στις φυλακές της Θήβας. Διατηρήσαμε την ορθογραφία και την έκφραση του αρχικού κειμένου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΙΧΙΒΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ!..


Είμαστε 11 πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία, κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές από τις 19 Μαρτίου 2020. Ξεκινήσαμε απεργία πείνας επ’ αόριστον με αίτημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ στις 7 Οκτωβρίου 2022, αφού δεν υπήρξε δίκαιη δίκη. Ωστόσο, η διευθύντρια της γυναικείας φυλακής Tihiva απειλεί να πετάξει στο κελί τις πολιτικές κρατούμενες, Harika Kizilkaya και Hazal Seçer και να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις. Και πάλι, η διοίκηση της φυλακής και η αστυνομία παραπομπής κρατουμένων ασκούν άτιμα βασανιστήρια έρευνας, αφαιρώντας όλα τα ρούχα τους από τους κρατούμενους κατά την επιστροφή τους από το νοσοκομείο και το δικαστήριο. Η έρευνα strip εξευτελίζει τους κρατούμενους, είναι βασανιστήριο. Τα βασανιστήρια είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Εμείς οι Τούρκοι πολιτικοί κρατούμενοι δεν δεχόμαστε αυτή την ατίμωση και το μαρτύριο με το όνομα «αναζήτηση». Αντιστεκόμαστε ενάντια σε αυτό το μαρτύριο της αναγκαστικής έρευνας. Ακόμα κι αν μας επιβληθούν πειθαρχικές ποινές για αντίσταση, δεν θεωρούμε θεμιτές τις ποινές… Γιατί η αντίσταση δεν είναι έγκλημα, είναι το βασικότερο δικαίωμα. Είναι μια επίθεση στο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ο φύλακας των φυλακών της Tihiva απειλεί τους πολιτικούς κρατούμενους συντρόφους μας Hazal Seçer και Harika Kızılkaya με πειθαρχικά μέτρα. Το Δικαίωμα στην Αντίσταση είναι το βασικότερο ανθρώπινο δικαίωμα. Για να προστατεύσουμε το δικαίωμά μας στην αντίσταση, οι επαναστάτες στις φυλακές της Τουρκίας έκαναν νηστεία θανάτου για 7 χρόνια και έδωσαν 122 μάρτυρες. Καλούμε τη διοίκηση των φυλακών Tihiva. Σταματήστε να απειλείτε τους επαναστάτες κρατούμενους με πειθαρχικές ποινές… Σταματήστε να βασανίζετε άτιμα τους κρατούμενους γυμνώνοντάς τους υπό το όνομα της έρευνας. Σταματήστε να ρίχνετε αυθαίρετα τους συντρόφους μας σε απεργία πείνας επ’ αόριστον στα κελιά…

11 Επαναστάτες Αιχμάλωτοι από την Τουρκία στις Ελληνικές Φυλακές

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το