Την αναίτια και παράνομη εισβολή αστυνομικών σε σπίτια δύο φοιτητών στα Χανιά και την σύλληψή τους χωρίς λόγο, καταγγέλλουν φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία την οποία συνυπογράφουν τα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης, το πρωΐ του Σαββάτου (27/02) αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν στο σπίτι δύο φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης με πρόσχημα έρευνα για κάποια άγνωστη σε αυτούς δράση με συνθήματα και μπογιές.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί, χωρίς κατηγορία, προσήγαγαν τους δύο φοιτητές της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης και τους κρατούσαν για ώρες στην ασφάλεια, χωρίς να τους επιτρέπουν επικοινωνία με κανέναν, ούτε με δικηγόρο. Επίσης, καταγγέλλουν ότι σε έναν από αυτούς αποδόθηκε η κατηγορία για οπλοκατοχή, καθώς μετά τον έλεγχο βρέθηκε ένα παλιό φυσίγγι από τον παππού του.

Όπως τονίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, «το κυνήγι φοιτητών από την ασφάλεια συνεχίστηκε στα Χανιά, με την αναίτια προσαγωγή δύο ακόμη φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης στο δρόμο από αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι μάλιστα αρνήθηκαν να δείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες, και με πολιτικό όχημα της αστυνομίας. Το «αδίκημά» τους ήταν πως περπατούσαν στο δρόμο, κοντά στο σπίτι του Γιώργου, αρκετά αργότερα από την σύλληψη του φοιτητή, την οποία βέβαια δεν γνώριζαν, αφού δεν του επέτρεπαν για ώρες την επικοινωνία με κανέναν. Και αυτοί οι φοιτητές κρατήθηκαν για ώρες στην ασφάλεια χωρίς καμία απολύτως αφορμή».

Τέλος, καταγγέλλουν την αναίτια προσαγωγή ενός πέμπτου φοιτητή το ίδιο απόγευμα, με τους αστυνομικούς να τον ανακρίνουν για τη συμμετοχή του σε πορείες.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι κάνουν λόγο για μια «πρωτοφανή επιχείρηση καταδίωξης φοιτητών του φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης, που αγωνίζεται όπως και το σύνολο του φοιτητικού και ακαδημαϊκού κόσμου, το τελευταίο διάστημα ενάντια στο νόμο Κεραμέως για την εκπαίδευση», και τονίζουν ότι πρόκειται για κατασκευασμένες κατηγορίες και προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες.

Αναλυτικά το κείμενο το οποίο συνυπογράφουν με αποφάσεις των ΔΣ ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης, και οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών Αρχιτεκτόνων, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ διεξάγει μία εκστρατεία τρομοκράτησης των φοιτητών και της νεολαίας που αγωνίζεται και κινητοποιείται μαζικά απέναντι στον νόμο-έκτρωμα για την εκπαίδευση των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Οι μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις και οι δεκάδες αποφάσεις συλλόγων φοιτητών, καθηγητών, εργαζομένων, έχουν δείξει στην κυβέρνηση ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται και θα αγωνιστεί απέναντι στον αυταρχισμό, που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει.

Στις 27/2, σε συνέχεια του κρεσέντο καταστολής στο ΑΠΘ και στις φοιτητικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις, αστυνομικοί στα Χανιά εισέβαλαν στα σπίτια φοιτητών ασκώντας τρομοκρατία και προσήγαγαν φοιτητές μέσα και έξω από τα σπίτια τους. Ασφάλεια με πολιτικά και πολιτικά αυτοκίνητα χωρίς καν να επιδειχθούν ταυτότητες «απήγαγε» φοιτητές και τους μετέφερε για ώρες στην ασφάλεια, χωρίς καμία απολύτως αφορμή. Άλλους φοιτητές τους ακολουθούσε η ασφάλεια στους δρόμους της πόλης. Μεταξύ αυτών βρίσκονται φοιτητές του Ενιαίου Συλλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης. Προσήχθη, ανάμεσα σε άλλους, και ο φοιτητής Γ.Σ., μέλος του ΔΣ του ΦΣ ΗΜΜΥ, στο σπίτι του οποίου πραγματοποιήθηκε αναίτια έφοδος των αστυνομικών δυνάμεων. Σε μία προσπάθεια δικαιολόγησης αυτής της αυθαίρετης πρακτικής κατατρομοκράτησης του απαγγέλθηκαν τελείως ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Σε αυτό το σημείο έχει φτάσει ο αυταρχισμός της κυβέρνησης. Να παρακολουθούν φοιτητές και να στήνουν καρτέρι στα σπίτια τους. Αυτή είναι η εικόνα του νέου σπουδαστικού της ασφάλειας που χτίζει η ΝΔ στα χνάρια των πρακτικών της ασφάλειας επί χούντας.

Δεν θα τους περάσει!

Οι σημερινές πρακτικές της αστυνομίας στα Χανιά αποτελούν μία ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος, το οποίο αγωνίζεται απέναντι στις πλήρως αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και πρακτικές τρομοκράτησης που προσπαθούν να φιμώσουν και να χτυπήσουν τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τις διεκδικήσεις τους.

Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και να τρομοκρατήσει το φοιτητικό κίνημα.

Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι πλήρως ανυπόστατες κατηγορίες.

Να αθωωθεί ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Γ.Σ. και όλοι οι διωκόμενοι φοιτητές, που αδίκως στοχοποιούνται.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!

πηγή: efsyn

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το