Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

 Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, εκ μέρους όλων των καθηγητών/τριών των σχολείων του Περιστερίου, εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του 47χρονου εργάτη που έχασε τη ζωή του σήμερα στα ναυπηγεία στο Πέραμα, θύμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της απόλυτης περιφρόνησης για την ανθρώπινη ζωή.

Ακόμη 2 εργάτες τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται, στους οποίους ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και γρήγορη αποθεραπεία.

Κανένα μέτρο προφύλαξης από σοβαρά τέτοια εργατικά δυστυχήματα, ούτε καν τεχνικός ασφαλείας δεν υπάρχουν, όπως αναφέρει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας που βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο τον τελευταίο μήνα μετράμε νεκρούς και τραυματίες στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στα ναυπηγεία της Σύρου, στα ναυπηγεία Σπανοπούλου.

Κι ενώ η Κυβέρνηση πανηγύριζε  για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων και οργάνωνε φιέστες, ενώ ο Κος Γεωργιάδης προκαλούσε κιόλας μιλώντας για «χαμογελαστά πρόσωπα», οι εργαζόμενοι πάλευαν ενάντια στην αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, για μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειάς τους σε Πέραμα, Σκαραμαγκά, Ελευσίνα, Σύρο.

Από την αρχή του 2023 το συνδικάτο έχει πραγματοποιήσει τέσσερις απεργίες με συναφή αιτήματα, με την κυβέρνηση, την μεγαλοεργοδοσία, τους ανθρώπους της, καθώς και ορισμένα ΜΜΕ, να τρομοκρατούν και  να συκοφαντούν. Γιατί αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, με την εκμετάλλευση να απογειώνεται και τις συνθήκες εργασίας να είναι τέτοιες που οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν ζωντανοί στο σπίτι τους.

·         Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και των Σωματείων τους, στον αγώνα για καλύτερους μισθούς, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ένταση των ελέγχων, ώστε οι χώροι εργασίας να μη γίνουν οι νέες “κοιλάδες των Τεμπών”!

·         Να τιμωρηθούν αυστηρά οι υπεύθυνοι του νέου εργοδοτικού εγκλήματος, που γέμισε οδύνη και οργή όλους τους εργαζόμενους!

Το ΔΣ

Η πρόεδρος – Ο Γενικός Γραμματέας

Φατούρου Αγγελική – Κρανάς Αθανάσιος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το