ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καταγγέλλουμε το όργιο της αστυνομικής καταστολής πριν και μετά το μαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15/10, στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στο δημόσιο.

Σε συνέχεια της καταστολής της κινητοποίησης των μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας (9/10), η Κυβέρνηση με κάθε τρόπο και μέσο προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους μαθητές και τους γονείς τους, ξεκινώντας από ελέγχους σε μαθητικές τσάντες και τσέπες, από το σταθμό του μετρό στο Περιστέρι(!!!) και μέχρι τα Προπύλαια όπου ήταν η προσυγκέντρωση τους.

Στο τέλος του συλλαλητηρίου οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε ανελέητο κυνηγητό στους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια,τις στήλες του Ολυμπίου Διός, στρίμωξαν 15χρονους στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ εκφοβίζοντάς τους και στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο όπου συνέλαβαν πέντε από αυτούς, οι οποίοι την Δευτέρα 19/10 οδηγούνται στον ανακριτή.

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη των μαθητών μας από το 2ο ΕΠΑΛ Ιλίου και ζητάμε το σταμάτημα της δίωξης τους. Ως εκπαιδευτικοί στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών μας που διεκδικούν υγειονομικά μέτρα και αγωνίζονται για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας τους στα σχολεία. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε να σέρνονται στα δικαστήρια σαν κοινοί εγκληματίες, γιατί τα αιτήματα τους είναι δίκαια, είναι άλλωστε και δικά μας αιτήματα.

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης και το οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης των αγώνων δεν θα περάσει!

Η προσπάθεια εκφοβισμού μαθητών και εκπαιδευτικών θα πέσει στο κενό.

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, φοιτητές, ενωμένοι νικητές. Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το