Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ίλιον, 10-10-2020

Καταγγέλλουμε την ωμή βία και καταστολή!

Το ΥΠΑΙΘ και η Κυβέρνηση γενικεύουν εδώ και μέρες τον πόλεμό τους στην εκπαίδευση. Αντί να λύσουν τα τεράστια προβλήματα και να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, επέλεξαν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας εναντίον όσων αντιδρούν, αγωνίζονται και διεκδικούν.

Ενώ κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πήραν για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας (μέχρι 15 μαθητές στο τμήμα, νέες αίθουσες, επιπλέον προσλήψεις προσωπικού, δωρεάν τεστ για όλους κ.ά), προσπάθησαν αρχικά να καταστείλουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις, βάζοντας τους καθηγητές να παίξουν το ρόλο του ρουφιάνου και απεργοσπάστη, με την απαράδεκτη και παράνομη εγκύκλιο, την Υ.Α 131451/ΓΔ4/30-9-2020, για «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» στα κατειλημμένα σχολεία, με τηλεαπουσίες για τα παιδιά. Πρόκειται για μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική επίδειξη ισχύος και εκδικητικότητας, ενάντια σε κάθε παιδαγωγική λογική. 

Μετά την αντίσταση των εκπαιδευτικών με στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ, την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία –αποχή από αυτή την κατάπτυστη YA, προχώρησαν στην ωμή βία και καταστολή, σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση του αστυνομικού αυταρχισμού σε βάρος της μεγάλης μαθητικής κινητοποίησης, την Παρασκευή 9/10, στο ΥΠΑΙΘ. Αγωνιζόμενοι μαθητές και αλληλέγγυα εκπαιδευτικά σωματεία δέχτηκαν τα χτυπήματα των ΜΑΤ της Κυβέρνησης, τα δεκάδες χημικά, το ανελέητο κυνηγητό μέχρι το προαύλιο του Mall και τον σταθμό του ηλεκτρικού, που έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια ανήλικων μαθητών, διαλύοντας τη μαζική συγκέντρωση και συλλαμβάνοντας δύο τουλάχιστον μαθητές. 

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του μαθητή μας από το ΕΠΑΛ Καματερού. Καταγγέλλουμε την  βία που συνεχίστηκε το απόγευμα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνεχίζοντας το κρεσέντο καταστολής που ξεκίνησε την Τετάρτη 7/10 στη μαχητική διαδήλωση χιλιάδων αγωνιστών για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.  

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια, είναι και δικά μας αιτήματα. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης και το οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης των αγώνων δεν θα περάσει! Η προσπάθεια εκφοβισμού μαθητών και εκπαιδευτικών θα πέσει στο κενό

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, φοιτητές, ενωμένοι νικητές. Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Όλοι στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 15 Οκτώβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις! 

Καλούμε μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ της Δυτικής Αθήνας την Δευτέρα 12/10 στη 1.00 μμ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Αρκαδίας 22, Περιστέρι). Προκηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας 12:00 – 14:00, στα σχολεία της περιοχής ευθύνης μας.  

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος – Η Γεν. Γραμματέας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το