ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

· ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ …ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟ ΥΠΠΕΘ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ… ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

· ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ .. ΟΜΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

· ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ –ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τον προβληματικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το ΥΠΠΕΘ τα εργασιακά αιτήματα του πιο χτυπημένου τμήματος των εργαζομένων, των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, αφού την πρώτη ημέρα της κοινοποίησης των-ούτως ή άλλως δραματικά μειωμένων προσλήψεων των συμβασιούχων-το… καλά οργανωμένο σύστημα του υπουργείου… ξέχασε(!) το νομό Ηρακλείου, το δεύτερο μεγαλύτερο νομό από την άποψη της ζήτησης εργασίας και συνολικότερα της εκπαιδευτικής δυναμικής.

Θεωρούμε ότι τα προβλήματα του συστήματος κατά την κοινοποίηση των προσλήψεων των αναπληρωτών δεν καταγράφουν μόνο και αποκλειστικά τις οργανωτικές αδυναμίες και την υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών .Αντιθέτως, αναδεικνύουν συνολικότερα τις προτεραιότητες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αφορούν στην προβολή των ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ για την ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ακόμη και των υπολειμμάτων των μορφωτικών και εργασιακών κατακτήσεων στην εκπαίδευση με το νέο σχέδιο νόμου για το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ των ΟΛΙΓΩΝ και το ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ Γ/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Σε αυτό το «νέο Λύκειο» των ολίγων, του νέου ..αναβαθμισμένου εξεταστικού μαραθωνίου- που εφαρμόζει σταθερά τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της συνθήκης της Μπολόνια και συνολικά των αντιλαϊκών συνθηκών της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε, ενώ παρακολουθεί πιστά τις υποδείξεις του Ο.Ο.Σ.Α, όπως κατοχυρώθηκαν και με το «μικρό Μνημόνιο» για την Παιδεία που κατέθεσε στη Βουλή και ψήφισε η… κατά τα άλλα «αριστερή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- ΔΙΑΙΩΝΊΖΕΤΑΙ το καθεστώς της ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ και ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ η ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.. της διαβαθμισμένης εργασιακής σκλαβιάς και ομηρίας( αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου).

Παράλληλα, επιτείνονται οι ταξικοί φραγμοί στο σταθερό τοπίο της φοροληστείας και του μισθολογίου της πείνας, αλλά και της επικείμενης «αξιολόγησης» -απόλυσης, της επιβολής του βάρβαρου μέτρου της μαθητείας, της ευέλικτης πληροφορίας και της πρόσδεσης του σχολείου με τους νόμους της αγοράς.

Ø ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΊΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ-ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

Ø ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΥΘΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ.

Ø ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΡΩΣΕ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ.

Ø ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το