Μαζικά ανταποκρίθηκαν εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και απλοί πολίτες στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Χανίων για συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων όπου το πρωί της Τρίτης εκδικαζόταν η προσφυγή του Υπουργείου Παιδείας σε βάρος της ΕΛΜΕ Χανίων για την προκηρυχθείσαι απεργία – αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, σε δηλώσεις που παραχώρησε προς τα ΜΜΕ, είπε:

“Θεωρούμε ότι σε μία συγκυρία που όλος ο ελληνικός λαός βλέπει την κυβέρνηση συνολικά να πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας στο ζήτημα των Τεμπών -ένα ζήτημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους- την ίδια στιγμή το Υπουργείο τρέχει με ρυθμούς πυραυλοκίνητου για να βγάλει μία απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Έχουμε χάσει το μέτρημα στα εκπαιδευτικά για το πόσες φορές έχει το Υπουργείο προσπαθήσει να βγάλει και έχει βγάλει τις απεργίες μας παράνομες ή παράνομες και καταχρηστικές. Αυτή τη στιγμή το ζήτημα δεν είναι η ατομική αξιολόγηση, είναι ζήτημα Δημοκρατίας, είναι ζήτημα το κατά πόσο μπορεί ένας κλάδος να απεργεί κόντρα σε έναν άδικο νόμο. Η λογική του Υπουργείου είναι ότι μπορούμε να απεργούμε μόνο για τα μισθολογικά.

Σε όλη την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος υπάρχει το κεκτημένο ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να κινούνται απεργιακά, μπορούν να μπλοκάρουν διαδικασίες για όλες τις συνθήκες εργασίας. Όχι μόνο για το μισθό αλλά και για το ωράριο, για τις εργασιακές συνθήκες, για την ασφάλιση, για τη σύνταξη.

Αυτή τη στιγμή αυτό το δικαίωμα βάλλεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Άρα δεν είναι ζήτημα τοπικό ούτε αφορά την ατομική αξιολόγηση. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας, είναι ζήτημα που αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Παρά τις διώξεις που δεχόμαστε πάνω από 25 ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ έχουν κηρύξει απεργίες – αποχές. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι το μπλοκάρισμα και την νίκη”.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το