«9  ΜΑΗ 1945. ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ»

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ του Μ-Λ ΚΚΕ στην ΒΕΡΟΙΑ

   Σήμερα, Τρίτη 9 του Μάη 2023, συμπληρώθηκαν 78 χρόνια από την ημέρα της μεγάλης νίκης των λαών κατά του φασισμού και του ιμπεριαλισμού.  Τιμώντας αυτήν την ιστορική ημέρα για τους λαούς του κόσμου και για το λαό μας, η Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ – εκπρόσωποι του κόμματος και ο υποψήφιος του στο νομό- κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης , στην πόλη της Βέροιας στην Εληά.

   Η 9 του Μάη δεν είναι «ημέρα της Ευρώπης» όπως οι ιμπεριαλιστές στην Ε.Ε. επιθυμούν να καταγραφεί στη συλλογική μνήμη. Είναι ημέρα τιμής στους λαούς της Ευρώπης, ημέρα τιμής στο σοβιετικό λαό και τον Κόκκινο Στρατό, τους κομμουνιστές, ημέρα μνήμης και σεβασμού στα εκατομμύρια θυμάτων και στο αίμα που έχυσαν όλοι τους για συντρίψουν το τέρας του φασισμού-ναζισμού , που επί μια πενταετία μακέλευε τον κόσμο. Αυτή είναι η μόνη ιστορική αλήθεια κι αυτή δε γίνεται να διαγραφεί παρά τις προσπάθειες των ιμπεριαλιστών, τα ανιστόρητα ψεύδη και την ιστορική παραχάραξη και εξίσωση κομμουνισμού-φασισμού, τον αντικομμουνισμό. Τέτοιας σημασίας γεγονότα για την ανθρωπότητα δε γίνεται να διαγραφούν από τη μνήμη από εκείνους που δε συμμετείχαν στη διαμόρφωσή τους αλλά αντίθετα βρίσκονταν στην αντίπερα όχθη από τους λαούς, στο πλευρό των εχθρών τους.

   Ο λαός μας, τα εργατικά- λαϊκά στρώματα, αριστεροί και δημοκράτες, οι κομμουνιστές, το Μ-Λ ΚΚΕ τιμώντας την Αντιφασιστική Νίκη διδασκόμαστε από το παρελθόν, βγάζουμε συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον. Σήμερα που το φασιστικό αυγό εκκολάπτεται στη χώρα και στον κόσμο, σήμερα που οι απόγονοι των φασιστών-ναζιστών επιχειρούν να σβήσουν από την ιστορική μνήμη το αίμα που οι ορδές των προγόνων τους έχυσαν, σήμερα περισσότερο από ποτέ ακουμπάμε στα διδάγματα αυτής της μέρας.

   Ως Μ-Λ ΚΚΕ στέκουμε αμετακίνητα προσηλωμένοι στους σκοπούς του κινήματός μας, για μια Ελλάδα Λεύτερη, Δημοκρατική, Εθνικά Ανεξάρτητη, Σοσιαλιστική.

Ζήτω η 9 του Μάη, ήμερα της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των λαών.

Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ

Βέροια, 9 Μάη 2023

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το