Κατέρρευσε εν μέσω καύσωνα, ενώ άνοιγε παιδική χαρά, δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Καλλιθέας-

Θύμα του καύσωνα υπήρξε ένας 49χρονος εργαζόμενος του δήμου Καλλιθέας, ο οποίος υπέστη θερμοπληξία και πέθανε εν ώρα εργασίας την Κυριακή (23/07). Το θλιβερό περιστατικό συνέβη όταν ο άτυχος άνδρας άνοιγε παιδική χαρά στην περιοχή.

Σύμφωνα με το kallitheacity.com, o 49χρονος υπέφερε από σοβαρά προβλήματα υγείας, ήταν πατέρας ενός ανηλίκου παιδιού 16 ετών και παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια διασώστη του ΕΚΑΒ δεν τα κατάφερε.

Ο 49χρονος εργαζόμενος το δήμου Καλλιθέας πήγε το απόγευμα της Κυριακής να ανοίξει την παιδική χαρά η οποία βρίσκεται μεταξύ των οδών Σπάρτης και Περικλέους στην Καλλιθέα.

Αφού ξεκλείδωσε τη μία είσοδο της παιδικής χαράς, στην προσπάθειά του να ξεκλειδώσει το δεύτερο λουκέτο, κατέρρευσε.

Παρά τις προσπάθειες του ΕΚΑΒ, όπου επί περίπου 20 λεπτά εφαρμόστηκε ΚΑΡΠΑ, ο άτυχος άνδρας κατέληξε.

Ο 49χρονος διεκομίσθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ο άτυχος εργαζόμενος του δήμου Καλλιθέας υπέστη καρδιακή ανακοπή, πιθανότατα λόγω θερμοπληξίας.

Η καταγγελία των εργαζομένων

Όπως καταγγέλλει η συνδικαλιστική παράταξη, «Εκτός των Τειχών», με ανακοίνωσή τους,«ο συνάδελφος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, εν μέσω καύσωνα, την Κυριακή 23/7/ 2023 περί τις 4:30 με 5:00 το απόγευμα. Ο Μιχάλης πήγε να ανοίξει την παιδική χαρά η οποία βρίσκεται μεταξύ των οδών Σπάρτης και Περικλεούς».

Παράλληλα, τίθενται σειρά ερωτημάτων σχετικά με το περιστατικό:

  • «Γιατί ο συνάδελφος εργαζόταν εν μέσω καύσωνα ενώ αποδεδειγμένα ανήκε σε ευπαθή ομάδα;
  • Γιατί δεν τηρήθηκαν από τη Διοίκηση του Δήμου οι οδηγίες του υπουργείου για την προστασία των εργαζομένων κατά την διάρκεια της χειρότερης μέρας του καύσωνα;
  • Γιατί ο συνάδελφος μετακινήθηκε από το τηλεφωνικό κέντρο του γκαράζ στο οποίο εργαζόταν λόγω των προβλημάτων υγείας που είχε, σε εξωτερική εργασία;
  • Ο γιατρός εργασίας ήταν ενήμερος για την ιατρική κατάσταση του συναδέλφου και για το πόστο στο οποίο εργαζόταν;»

Παράλληλα, η παράταξη «Εκτός των Τειχών» επισημαίνει: «Οι εγκληματικές ευθύνες της διοίκησης του δήμου είναι μεγάλες και κοστίζουν ζωές. Από την πρώτη στιγμή της μετακίνησης του συναδέλφου είχαμε σημειώσει τον σοβαρό κίνδυνο που διέτρεχε».

«Από την αρχή του καύσωνα καλέσαμε την Διοίκηση του Δήμου να προστατέψει τους εργαζόμενους ώστε να μην τους εκθέτει σε εξωτερικές εργασίες» τονίζεται ακόμα και αναφέρεται:

«Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες αλλά και να προστατεύουμε την ασφάλεια και την υγεία μας».

Επιπλέον, υπογραμμίζεται: «Δεν θα ανεχτούμε καμία συγκάλυψη και καμία “πιθανή” αλλοίωση στοιχείων. Πού βρίσκεται η κάρτα του συνάδελφου και ο αναρτημένος πίνακας των υπηρεσιών του Σαββατοκύριακου;

Δύο νεκροί στο δήμο Καλλιθέας, δεκάδες περιστατικά που από τύχη δεν εξελίχθηκαν σε σοβαρούς τραυματισμούς και η αδιαφορία της Διοίκηση του Δήμου συνεχίζεται».

ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου εργαζόμενου 

Στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του 49χρονου εργαζόμενου στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος, την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, προχώρησε ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το