Περίπου 15 εργολαβικές καθαρίστριες, που δούλευαν ως επί το πλείστον σε υποκαταστήματα του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τα οποία έχουν απορροφηθεί από τη Eurobank, απολύθηκαν την τελευταία ημέρα του 2018 σε μια πράξη αναλγησίας που θα ζήλευε και ο Εμπενίζερ Σκρουτζ -πριν τον επισκεφτεί το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Η εργολαβική εταιρεία υποστηρίζει ότι η απόλυση ήταν απόφαση της διοίκησης της τράπεζας, ωστόσο η τράπεζα δεν έχει ακόμα επικοινωνήσει με τις εργαζόμενες, παρά τις διαμαρτυρίες τους.

Μάλλον πρόκειται για “δώρο” της εν λόγω τράπεζας προς τον εαυτό της, καθώς οι εν λόγω εργαζόμενες απολαμβάνουν “υψηλότατους” μισθούς, της τάξης των… 500 ευρώ, την ώρα που άλλες “ενοικιαζόμενες” καθαρίστριες μπορεί να παίρνουν τα μισά για 6ωρη εργασία.

Θυμίζουμε ότι η Eurobank αποτελεί διάδοχο του Τ.Τ. αλλά και του «Νέου Τ.Τ.», δηλαδή της εταιρείας – όχημα για την εκκαθάριση του Τ.Τ. και ανέλαβε (σ.σ.: η Εurobanκ), την 27η Δεκεμβρίου 2013, το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Πρώτο βήμα, η διαμαρτυρία του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.) έξω από το κεντρικό κτίριο της Eurobank, στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Εκεί, οι καθαρίστριες μαζί με εργαζόμενους και συνδικαλιστές του κλάδου που στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το