Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση και την καθαριότητα στο Θριάσιο νοσοκομείο, λόγω της συστηματικής καθυστέρησης στις πληρωμές από τις εργολαβικές εταιρίες Αριάνθη ΕΠΕ και Ανοδική, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση είναι απλήρωτοι για τον μήνα Οκτώβριο ενώ αντίστοιχα οι εργολαβικές καθαρίστριες πληρώθηκαν το επίδομα καλοκαιρινής αδείας στις 15 Οκτωβρίου κι αυτό μετά από επανειλημμένες καταγγελίες και παρεμβάσεις του Σωματείου Εργαζομένων.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη σίτιση συχνά αναγκάζονται να εργάζονται απλήρωτες υπερωρίες, επειδή οι εργολαβικές εταιρείες, που έχουν αναλάβει διαδοχικά τη σίτιση στο νοσοκομείο, μείωσαν το ωράριο εργασίας σταδιακά από 8 σε 6,5 ώρες.

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καταγγέλλουν ότι συστηματικά δεν τους δίνονται εξοφλητικές αποδείξεις μισθοδοσίας καθώς και ότι η εταιρεία απασχολεί λιγότερους εργαζόμενους από ότι προβλέπει η σύμβαση της με το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται εργαζόμενοι να δουλεύουν πολλές φορές έντεκα και δώδεκα μέρες χωρίς ρεπό.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Θριασιου καταγράφει διαχρονική παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων και μισθούς – πείνας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, την ώρα που το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας σε σχετική καταγγελία του με έγγραφό του αναφέρει πως σε έλεγχο των Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων στις εργολαβικές εταιρείες που έχουν αναλάβει την καθαριότητα και σίτιση στο Θριάσιο νοσοκομείο «δεν διαπιστώθηκαν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας»!

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το