Από την Πέμπτη 8 Ιουλίου το ντοκιμαντέρ «Καινούργιος Ουρανός: Οι γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος» θα κάνει πρεμιέρα στο Τριανον, το οποίο θα μας φιλοξενήσει για μερικές ακόμη προβολές.
Ειδικότερα, οι προβολές που θα πραγματοποιηθούν έχουν ως εξής:
Πέμπτη 8 Ιουλίου
Παρασκευή 9 Ιουλίου
Σάββατο 10 Ιουλίου
Δευτέρα 12 Ιουλίου
Τρίτη 13 Ιουλίου
Τετάρτη 14 Ιουλίου
(την Κυριακή 11 Ιουλίου δεν θα υπάρχει προβολή)Όλες οι προβολές θα ξεκινούν στις 21:00, ενώ θα υπάρχει γενική είσοδος 5 ευρώ.

Το ντοκιμαντέρ “Καινούργιος Ουρανός: Οι γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας” 

Δεκαετίες μετά την λήξη του εμφυλίου οι μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας μοιράζονται τις αναμνήσεις τους

Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας τον Φλεβάρη του 1945 ξεκινάει η περίοδος της Λευκής Τρομοκρατίας. Χιλιάδες αγωνίστριες και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και οι οικογένειές τους κυνηγιούνται από κρατικούς και παρακρατικούς σχηματισμούς. Εμπρησμοί σπιτιών, βιασμοί, ξυλοδαρμοί, δολοφονίες, φυλακίσεις και εξορίες δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό εξωθώντας τους καταδιωκόμενους να ανέβουν στο βουνό συγκροτώντας εκεί ομάδες, οι οποίες θα αποτελέσουν τη μαγιά του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ).

Πρόκειται για έναν επαναστατικό στρατό, όπου οι γυναίκες συμμετέχουν μαζικά και ουσιαστικά, από τις μάχες μέχρι την ισότιμη λήψη αποφάσεων. Νέες κοπέλες κυρίως από αγροτικές περιοχές, μεγαλωμένες στο περιβάλλον της ελληνικής επαρχίας και της υπαίθρου, έχοντας όμως την παρακαταθήκη των αγώνων της Κατοχής συμμετέχουν και χειραφετούνται μέσα από τον αγώνα του ΔΣΕ.

Στο ντοκιμαντέρ Καινούργιος Ουρανός οι μαχήτριες του ΔΣΕ αφηγούνται. Γυναίκες διωκόμενες, γυναίκες που συνειδητά επιλέγουν να πολεμήσουν, γυναίκες επιστρατευμένες, συνθέτουν το βιωματικό ψηφιδωτό ενός εμφυλίου πολέμου. Ενός πολέμου που εμπεριέχει την οδύνη, αλλά και την αυταπάρνηση και την ελπίδα της εφόδου προς τον ουρανό.

Συνημμένα θα βρείτε σχετικό υλικό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ντοκιμαντέρ μπορείτε να βρείτε και στη σελίδα μας, https://newbornsky.wordpress.com/.
Για περαιτέρω πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Ευχαριστούμε.
Facebook page: https://www.facebook.com/NewbornSkyFilm/Twitter page: https://twitter.com/newbornskyfilmInstagram page: https://www.instagram.com/newbornskyfilm/

Σέβη ΣαλαγιάννηΥπεύθυνη Επικοινωνίας6947454758

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το