Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γνωστοποίησε ότι προς τη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου πλέει και τέταρτο τουρκικό πλοίο.

«Το τέταρτο πλοίο “Ορούτς Ρέις” είναι καθ’ οδόν» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, απαντώντας στον επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

​«Ο Κιλιτσντάρογλου θεωρεί ότι το “Φατίχ”, το “Γιαβούζ” και το “Μπαρμπαρός” προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και του “Ψευδοκράτους” στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και πρόσθεσε: «Το τέταρτο πλοίο “Ορούτς Ρέις” είναι καθ’ οδόν. Είμαστε έτοιμοι να ενημερώσουμε τον πρόεδρο (σ.σ. του CHP), ο οποίος δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος για την υπόθεση της Κύπρου».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης έσπευσε να κατηγορήσει την τουρκική κυβέρνηση για απουσία της Άγκυρας από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στη Μεσόγειο κλιμακώθηκε τους προηγούμενους μήνες,  μετά την απόφαση της Άγκυρας να ξεκινήσει γεωτρήσεις σε θαλάσσιο οικόπεδο,  στα «ανοιχτά» της Κύπρου, εξέλιξη η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το