ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 16 ΙΟΥΝΗ -ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΜΑΖΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΔΕΔΥ-ΕΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ …ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΑΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ(!) ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ…ΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ …ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

Σήμερα το απόγευμα στις 6.30 είχε αποφασιστεί από κοινού από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ ΚΟΙΝΗ απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοθετικό τερατούργημα Χατζηδάκη, συγκέντρωση την οποία στηρίξαμε τόσο από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και της ΕΡΓΑΣ, όσο και εκείνο του Μ-Λ ΚΚΕ.

Στην απόφαση του ΕΚΗ συμμετείχε και το ΠΑΜΕ το οποίο στη συνεδρίαση της Διοίκησης είχε υποστηρίξει την Κοινή Πλατεία και Κοινή Μικροφωνική. Ωστόσο, το ΠΑΜΕ άλλα υπόσχεται, άλλα σχεδιάζει και άλλα πράττει, αναιρώντας θεμελιώδεις αρχές δημοκρατικής δεοντολογίας που ΔΕΝ έχουν καμία σχέση ούτε με την ιδεολογία, ούτε με τις αρχές της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος. Ετσι, σήμερα το απόγευμα από νωρίς το ΠΑΜΕ έσπευσε να ..καταλάβει την Πλατεία Ελευθερίας, στήνοντας δική του μικροφωνική και δηλώνοντας ότι ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ(!) όλοι οι ομιλητές, εκτός βέβαια από τον πρόεδρο του(!) του ΕΚΗ, που θα μπορούσε να απευθύνει ..χαιρετισμό(!) Αυτή είναι η «αριστερή» αντίληψη δημοκρατίας που υπηρετεί το…ταξικά αδιάλλακτο ΠΑΜΕ, να αποκλείει κάθε φωνή, γιατί ούτε ο ιδεολογικοπολιτικός του λόγος αντέχει, ούτε επιθυμεί την αντιπαράθεση. Η συνηθισμένη καπελωματική τακτική του ΠΑΜΕ ξεπέρασε κάθε όριο.

Μπροστά σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, στήθηκε σε άλλα σημείο της Πλατείας Ελευθερίας μια ΔΕΥΤΕΡΗ μικροφωνική με πρωτοβουλία του ΕΚΗ και της ΑΔΕΔΥ και τη συμμετοχή όλων των άλλων συλλογικοτήτων που ήθελαν και επεδίωκαν την ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. Για αρκετή ώρα τα μικρόφωνα του ΠΑΜΕ που, κατά τα άλλα, καταδίκαζαν τον αυταρχισμό και τον εκφασισμό της κυβερνητικής πολιτικής, στερούσαν τη δυνατότητα της τοποθέτησης των συλλογικοτήτων της Κοινής Συγκέντρωσης.

Και σε αυτήν την όμως αναμέτρηση, όπως σε όλες, το κριτήριο είναι ο λαϊκός παράγοντας. Η μαζικότητα της κοινής συγκέντρωσης που αύξησε σε παρουσίες πάρα πολύ τη δυναμική της, η πεισματική επιμονή και παραμονή των διαδηλωτών στο χώρο της Κοινής Συγκέντρωσης υπερνίκησαν τις απαράδεκτες καπελωματικές τακτικές του ΠΑΜΕ. Οι ομιλητές προσκλήθηκαν ελεύθερα στο βήμα και οι τοποθετήσεις άρχισαν με τον εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ και συνεχίστηκαν με την εκπρόσωπο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ενώ ολοκληρώθηκαν με την τοποθέτηση του προέδρου του Ε.Κ.Η.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, το ΠΑΜΕ Αποχώρησε από την Πλατεία για την πραγματοποίηση πορείας στους κεντρικούς δρόμους.

Στην τοποθέτησή μας στη μαζική ενωτική συγκέντρωση των φορέων απευθύναμε αγωνιστικό χαιρετισμό από τους συνδικαλιστικούς χώρους της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και της ΕΓΡΑΣ, αλλά και από το χώρο του Μ-Λ ΚΚΕ. Καταδικάσαμε τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ που κατεδαφίζουν θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά και μορφωτικά δικαιώματα, συνδέοντας την αντιλαϊκή επέλαση με τις αξιώσεις της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων(ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ).

Αναδείξαμε το πολιτικό νήμα σύνδεσης της δεξιάς πολιτικής της ΝΔ με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ και όλων των κομμάτων του κεφαλαίου. Καταδικάσαμε την ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΏΝΩΝ των εκπαιδευτικών, των ναυτεργατών κλπ και τη συνδ γραμμή της Υποταγής που στρώνει το δρόμο στην καταστολή και την ποινικοποίηση των απεργιών .Δηλώσαμε ότι είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας αυτές τις μέρες του εξεταστικού μαραθωνίου, καταγγέλλοντας την υποκρισία της Κεραμέως που αξιοποιεί την αγωνία του, για να περιστείλει το απεργιακό δικαίωμα. Ολοκληρώνοντας καλέσαμε ε σε μαζική επαγρύπνηση, κλιμάκωση και ανυποχώρητη λαϊκή πάλη.

Στη συγκέντρωση στοιχηθήκαμε στο πανό της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, μοιράσαμε προκηρύξεις της παράταξης, αλλά και του Μ-Λ ΚΚΕ. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους, όπου με τα συνθήματα μας από τον τηλεβόα καλούσαμε σε μαζική αντίσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια δεύτερη πλατεία, στα Λιοντάρια, συγκεντρώθηκαν οι περισσότερες δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ(μ-λ), δυνάμεις που δε μπορούν να συνεννοηθούν με το ΠΑΜΕ για κοινή συγκέντρωση, κατορθώνουν όμως να συνεννοηθούν για …κοινή πορεία(!), με προπομπό το ΠΑΜΕ

Απέναντι σε αυτές τις λογικές του μικρο-ηγεμονισμού και μικροκομματισμού, λογικές και πρακτικές που αποσυσπειρώνουν την ώρα μάλιστα της επίτασης της αντιλαϊκής επέλασης, εμείς προτάσσουμε και υπηρετούμε σταθερά και αδιάλειπτα την αρχή της ανάδειξης των ταξικών συμφερόντων των εργατο-λαϊκών στρωμάτων, μέσα από επίπονο και δύσκολο δρόμο της Ενότητας με τους εργαζόμενους και της ανειρήνευτης πάλης με τη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το