Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Κάτω η πολιτική του ακραίου αυταρχισμού!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ προχωρούν ακάθεκτοι στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με πρώτο σταθμό τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα «Υπηρεσιακά Συμβούλια». Το βλέμμα της κυβέρνησης της ΝΔ ,αλλά και της ολιγαρχίας, είναι στραμμένο προς το συνδικαλιστικό κίνημα, τα συνδικάτα των εργαζομένων και τις συλλογικές δημοκρατικές τους διαδικασίες. Ο Βρούτσης ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα ομοβροντία για να βάλει ταφόπλακα στην απεργία, στις Γενικές Συνελεύσεις, στην ελεύθερη και ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Μόλις ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές στις 7/11, η Κεραμέως, η υπουργός της βίας, της μάσκας και των καμερών, με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του αυταρχισμού και της ακροδεξιάς πολιτικής που εφαρμόζει. Με ένα μπαράζ νομοθετικών τροπολογιών, υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων αποκτά προνόμια απόλυτου άρχοντα, που μπορεί να ενεργεί αυθαίρετα κουρελιάζοντας ακόμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο των επικείμενων εκλογών. Στόχος της κυβέρνησης είναι να κάμψει την μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών σωματείων (ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ, ΟΛΜΕ – ΔΟΕ) τα οποία δεν συναινούν στην επιβολή των Η/Ψ, αρνούνται να δηλώσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές, καλούν καθολικά τους εκπαιδευτικούς σε αποχή από την παρωδία.

Με μια επίδειξη ακραίου αυταρχισμού προχωρά σε ένα πρωτοφανές εκλογικό πραξικόπημα, υποχρεώνει το σύνολο των συνδικαλιστικών παρατάξεων και υποψηφίων, που ζήτησαν να αποσυρθούν από τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, να συμμετάσχουν με το ζόρι στις εκλογές του Σαββάτου. Η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική σιδηράς πυγμής, ακραίου αυταρχισμού και κάθε είδους αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων με στόχο την επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και των βάρβαρων αντισυνδικαλιστικών μέτρων που έπονται.

Από την πρώτη στιγμή των κυβερνητικών εξαγγελιών για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος κατήγγειλε το μέτρο αυτό που ανοίγει το δρόμο για τη γενικευμένη αντιδραστική κυβερνητική επίθεση στα συνδικάτα. Χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους κάλεσε ανοιχτά τους εκπαιδευτικούς να απέχουν από τη φάρσα των εκλογών και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις να μην πάρουν μέρος σ’ αυτές. Και αυτή την κατεύθυνση υπηρέτησε μέσα στο εκπαιδευτικό κίνημα.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες ως Εκπαιδευτικός Όμιλος καλούμε τους εκπαιδευτικούς

  • να απέχουν από την παρωδία των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών στις 7/11
  • να καταγγείλουν την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία (ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ) καθώς και τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ)

  • να μην αναγνωρίσουν τα όποια «αποτελέσματα» ανακοινώσει η Διοίκηση.
  • Όσους «εκλεγούν» ως αιρετοί μέσα από τέτοιες διαδικασίες να παραιτηθούν αμέσως από τις θέσεις τους, την επόμενη κιόλας ημέρα.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ «ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ»

Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το