Ανταπόκριση από την απεργία

Η μεγαλύτερη πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/3 στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας για το δυστύχημα των Τεμπών. Τον τόνο και τη “μερίδα του λέοντος” είχαν οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν με τους καθηγητές και τους δασκάλους στα “Λύκεια” και ενώθηκαν με τους απεργούς στο Εργατικό Κέντρο. Οι μετριοπαθείς υπολογισμοί ανεβάζουν τον όγκο των διαδηλωτών στις 3.000. Κυριαρχούσαν αντικυβερνητικά συνθήματα αλλά και όσα αντικαθρέφτιζαν τον ανθρώπινο πόνο και τα οποία προβλήθηκαν δεόντως από τα ΜΜΕ.

Η πάνδημη ανταπόκριση στα καλέσματα των σωματείων, στα οποία πρωτοστάτησαν οι δάσκαλοι-καθηγητές, μπορεί υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει το βήμα για το βάθεμα και πλάτεμα του ταξικού, αγωνιστικού κινήματος και φυσικά να μην ξεπέσει σε συγκεντρώσεις 5-6 φίλων με απογοητευτικά αποτελέσματα. Στην πορεία μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ.

Ανταπόκριση από την εκδήλωση για τη μέρα της γυναίκας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 8/3 στο βιβλιοπωλείο ΠΛΟΥΣ της Κέρκυρας εκδήλωση για τη μέρα της γυναίκας. Στη συγκέντρωση μίλησε η Θέμις Αμάλλου που αναφέρθηκε στο κεφάλαιο “Γυναίκα και κινηματογράφος” και η εκπαιδευτικός Όλγα Τσιλιμπάρη που παρουσίασε και πλευρές του νέου βιβλίου της. Η αίθουσα ήταν διακοσμημένη από τον ζωγράφο Γιώργο Τσιριγώτη. Μετά το τέλος της εκδήλωσης έγινε μακρά συζήτηση για πλευρές του γυναικείου ζητήματος που την παρακολούθησαν και μαθητές. Η εκτίμηση του κόμματός μας που στήριξε πρωταγωνιστικά την εκδήλωση είναι ότι υπάρχει στο νησί ένα δυναμικό που αναρωτιέται και αγωνίζεται και το οποίο διψά για απαντήσεις. Ιδιαίτερα μετά την πρωτοφανή πορεία για τα Τέμπη (που την απαξίωναν σε μας πρωτοκλασάτα στελέχη του ΚΚΕ), το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να επιμένουμε.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το