“Κάτω τα χέρια από τους δικαστές!” Αυτό ανέκραξε ο Περισσός με αφορμή την πρόσφατη διαμάχη για το διορισμό των δικαστών. Τόση επαναστατικότητα απέναντι στην 3η εξουσία από τους αντικαπιταλιστές των αντεπιθέσεων και της πούρας πολιτικής. Μόλις έβηξαν οι αστοί πολιτικοί και άρχισαν τις κοκορομαχίες, ο Δ. Κουτσούμπας άπλωσε το δίχτυ «προστασίας» του απέναντι στον σκληρό πυρήνα των αστικών θεσμών. Τους δικαστές! Έκτός και αν περιμένει από τους θεματοφύλακες του κράτους να τον στηρίξουν εκλογικά.

▲▼▲

Οπωσδήποτε χαιρετίζουμε την απόφαση του κόμματος ΑΣΚΕ (Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος) να ψηφίσει και το Μ-Λ ΚΚΕ για τη συνεπή αντιιμπεριαλιστική στάση μας. Όπως και να το κάνεις, μία τέτοια απόφαση μας ενθαρρύνει και μας δυναμώνει, χώρια που σημαίνει ότι στα “υπόγεια” της αριστεράς υπάρχουν και θαρραλέες φωνές.

▲▼▲

Πλήθος “κομμάτων” στις ευρωεκλογές. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά εμείς ξέρουμε καλά ότι τα περισσότερα από αυτά είναι κατασκευάσματα των ΜΜΕ, προσωποπαγή (όπως το “κόμμα” του Α. Μητρόπουλου, ανύπαρκτα στην κοινωνία σαν αυτό της Ζ. Κωνσταντοπούλου, fake news).
Υπάρχουν κριτήρια για την ύπαρξη κομμάτων; Βεβαίως. Είναι η κρίσιμη μάζα των ανθρώπων, μόνιμη εφημερίδα, γραφεία, παρέμβαση στην κοινωνία και το κίνημα, ιστορικότητα, ιδεολογικό στίγμα. Αυτά τα διαθέτουν μόνο τα σοβαρά αστικά κόμματα και τα κόμματα του “Κ”. Αυτά διαθέτει το Μ-Λ ΚΚΕ χρόνια τώρα. Είναι αλήθεια ότι το μήνυμά μας δεν έφτασε, ακόμα, στις πλατιές μάζες ώστε “η σπίθα να βάλει φωτιά στα ξερόχορτα”. Να βάλουμε λοιπόν αυστηρά κριτήρια σ’ ό,τι αφορά τον τίτλο “κόμμα” και σε κάθε περίπτωση να μην πιστεύουμε τις τηλεοπτικές σαπουνόπερες και σαπουνόφουσκες.

▲▼▲

Εμείς δεν είμαστε ευρωσκεπτικιστές, κρυφοευρωπαίοι ή φασιστοευρωπαίοι. Είμαστε αντιιμπεριαλιστές, κομμουνιστές.

Νικηφόρος Ζερβός

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το