ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ 

Κάτω τα χέρια από τον Ν. Γαλιατσάτο!

Από το 2006 εγκαλείται πειθαρχικά από τη Διοίκηση ο -συνταξιούχος πλέον-, αγωνιστής, συνδικαλιστής, συνάδελφος Νικόλας Γαλιατσάτος. Μάλιστα στοχοποιήθηκε και από τον τότε επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιντζή. Διατέλεσε για χρόνια μέλος του ΔΣ, γραμματέας της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, αιρετός στο ΠΥΣΔΕ και μέλος του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος και των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων. Εδώ και 13 χρόνια εκκρεμεί υπόθεση σε βάρος του, η οποία θα εκδικαστεί για τρίτη φορά τις 23 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΛΜΕ

Το 2006 νεοδιόριστη συνάδελφος απουσίαζε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία και υπέβαλε την παραίτηση της. Στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, ο Γαλιατσάτος πρότεινε να γίνει δεκτή η παραίτησή της. Τα άλλα 4 μέλη δεν δέχθηκαν και την παρέπεμψαν στο πειθαρχικό για απόλυση, όπου εκείνος ψήφισε παρών, γιατί είχε προτείνει άλλη διαδικασία κι επιπλέον ακολουθούσε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ να μην ψηφίσει απόλυση.

Η συνάδελφος, αν και αρχικά απολύθηκε, έκανε ένσταση, τιμωρήθηκε με εξάμηνη παύση και τελικά υπέβαλε την παραίτηση της, δηλαδή, έγινε αυτό που υποστήριζε η ΕΛΜΕ και ο αιρετός από την αρχή. Όμως η ΔΙΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης έστειλε την απόφαση στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιτζή. Αυτός παρέπεμψε στο πειθαρχικό τον Γαλιατσάτο για παράβαση καθήκοντος, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε δικαίωμα να ψηφίσει παρών, αλλά μόνο κάποια ποινή. 

Πρόκειται για ποινικοποίηση των αποφάσεων των σωματείων και των αιρετών που δεν αρέσουν στη Διοίκηση. Η υπόθεση αυτή αποκαλύπτει πως το δόρυ του πειθαρχικού δικαίου και η ένταση του αυταρχισμού θα συνεχίσουν και σήμερα να στρέφονται ενάντια στην οργανωμένη συνδικαλιστική δράση. Στην ίδια κατεύθυνση θα υπάρξουν και σήμερα, όπως και στο παρελθόν, προσπάθειες επιβολής του διοικητικού αυταρχισμού, όσο σφίγγει η μέγγενη των αντιλαϊκών πολιτικών.

Το ΑΠΥΣΔΕ το 2008 αθωώνει τον Γαλιατσάτο, όμως, ο Ρακιτζής κάνει ένσταση και τον παραπέμπει στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό του υπουργείου εσωτερικών, το οποίο ομόφωνα τον αθωώνει, αλλά ο Ρακιτζής και πάλι προσφεύγει στο Διοικητικό εφετείο Αθηνών. Το εφετείο κρίνει τον εαυτό του αναρμόδιο και παραπέμπει την υπόθεση στο Διοικητικό εφετείο Ιωαννίνων, το οποίο θα την εκδικάσει στις 23 Οκτωβρίου 2019 στην Κέρκυρα.

Ο αγωνιστής Γαλιατσάτος, διώκεται αναδρομικά, ενώ έχει αθωωθεί επανειλημμένα και πανηγυρικά γιατί ο Λεβιάθαν των Ρακιντζήδων και των διαφόρων ΔΙΔΕ και ΠΔΕ δεν παραδέχονται την ήττα και το λάθος τους. Ουσιαστικά γιατί η διοίκηση επιδιώκει με την επίκληση μιας νομιμότητας, που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, όπως εκφράζονται κάθε περίοδο, να χειραγωγήσει και να φιμώσει τoν κλάδο, προκειμένου να μην αντιστέκεται στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί. Ποινικοποιεί και διώκει γι’ αυτό το σκοπό τη στενή σύνδεση των αγωνιστών αιρετών με τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, που δεν επιτρέπει την ευθυγράμμισή τους με τις κυρίαρχες επιλογές που, είτε «νομίμως» με βάση το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο είτε παρανόμως, προωθούνται από τη Διοίκηση και μέσα από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Απαιτείται η άμεση, μαζική, μαχητική και συλλογική μας απάντηση για τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου, να αποτελέσει ασπίδα και όλων των συναδέλφων που διώκονται για αντίστοιχους λόγους. Να υπερασπιστούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να διεκδικήσουμε το σχολείο των πραγματικών αναγκών και των οραμάτων του λαού μας, μέσα στο οποίο ο εκπαιδευτικός με κατοχυρωμένη την παιδαγωγική του ελευθερία, θα μπορεί να εκπληρώνει την αποστολή του. 

Να αθωωθεί οριστικά και αμετάκλητα ο Νικόλας Γαλιατσάτος!

17-09-19

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το