Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ )

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 1η Δεκέμβρη 2022

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή Γιώργο Καββαδία, μέλος της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΕ,

μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Ο νοσταλγός της χούντας, της λογοκρισίας, της επιβολής, του αυταρχισμού

βρίσκεται στον 7ο όροφο της ΔΔΕ Πειραιά.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η διάλυση των σωματείων δεν θα περάσουν!

Αφού κάλεσε δύο διευθυντές σχολείων σε πειθαρχικό, γιατί συμμετείχαν στην κηρυχθείσα από την ΕΛΜΕ Πειραιά απεργία – αποχή από τις διαδικασίες σχετικά με τους μέντορες και τους συντονιστές, αφού κάλεσε και το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Μάγδα Δρούγκα για έγγραφες εξηγήσεις «για την συμπεριφορά της» σε παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ, ο ΔΔΕ Πειραιά κλιμακώνει τον αυταρχισμό, καλώντας ένα ακόμα μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, τον Γιώργο Καββαδία, για «έγγραφες εξηγήσεις»! Γιατί; Γιατί, άκουσον άκουσον, δεν του αρέσουν οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί που περιείχε ανακοίνωση της παράταξής μας και «υιοθέτησε», κατά τα γραφόμενά του, ο Γιώργος Καββαδίας. Αλλά δεν του άρεσε και σχόλιο σε ιστοσελίδα, στην οποία ο τελευταίος αρθρογραφεί. Στο εντυπωσιακό έγγραφό του αναφέρει επί της ουσίας ότι δεν επιτρέπονται πολιτικοί χαρακτηρισμοί από συνδικαλιστές που «προσβάλλουν τον προϊστάμενό σας»! Και μετά ήταν προσβλητικός ο παραλληλισμός ότι βλέπει τους εκπαιδευτικούς σαν στρατιώτες και τον εαυτό του σαν Λοχαγό…

Αν δεν υπήρχε ολόκληρη βιομηχανία διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών πανελλαδικά από τα στελέχη της διοίκησης, που φανερώνουν ενορχηστρωμένη επίθεση στα σωματεία από την πλευρά της κυβέρνησης, επιδιώκοντας να επιβάλει το δόγμα «Νόμος και Τάξη» για την πάταξη του εχθρού λαού που οργανώνεται και αντιστέκεται, αλλά και μελών της ΕΛΜΕ, το τελευταίο διάστημα, θα θεωρούσαμε τη συγκεκριμένη ενέργεια απλά γραφική και γελοιότητα και δεν θα της δίναμε περαιτέρω σημασία. Σύμφωνα με την ουσία του εγγράφου του ΔΔΕ, τα κόμματα, οι παρατάξεις, οι συνδικαλιστές δεν θα έκαναν άλλη δουλειά από το να δίνουν «έγγραφες εξηγήσεις» για χαρακτηρισμούς όπως «αυταρχικός», «αντιδημοκρατικός», «η πολιτική αυτή είναι υπέρ των πλουσίων», «ο υπουργός λειτουργεί ως πλασιέ ιδιωτών” και οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός χαρακτηρισμός απέναντι στην εξουσία και τη διοίκηση! Ουσιαστικά ζητά να αυτολογοκρινόμαστε κάθε φορά που θα αναφερόμαστε στην αυτού μεγαλειότητα, ώστε να μην προσβληθεί.

Ο ΔΔΕ Πειραιά δεν ενεργεί από μόνος. Έχει ως πολιτικό καθοδηγητή την πολιτική πρακτική της υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης που με την επίδειξη αυταρχισμού, επιβολής και καταστολής χρησιμοποιεί τον νόμο Χατζηδάκη σέρνοντας στα δικαστήρια τα σωματεία για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων. Ο ΔΔΕ Πειραιά χρησιμοποιεί το οπλοστάσιο των μνημονιακών νόμων και του νέου ΔΥΚ που ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις για να τρομοκρατήσει, να εκφοβίσει και να βάλει στον «πάγο» τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Με βάση τα τελευταία πεπραγμένα του ΔΔΕ, εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε για τις κατηγορίες που μας προσάπτει, είναι ότι μάλλον ήμασταν επιεικείς μαζί του, στους πολιτικούς χαρακτηρισμούς. Ο πιο σωστός χαρακτηρισμός είναι, «ο άνθρωπος είναι νοσταλγός της χούντας»! Γιατί, η ουσία είναι ότι αυτές οι πρακτικές έρχονται από τα πλέον σκοτεινά χρόνια της ελληνικής ιστορίας. Κλήση σε έγγραφες εξηγήσεις, από τη διοίκηση, γιατί δεν συμφωνεί με τις απόψεις ή τη συμπεριφορά συνδικαλιστή, είχαμε να δούμε από τα χρόνια του επιθεωρητισμού, πολύ πίσω πριν το 1980. Πειθαρχικά για συμμετοχή μελών της ΕΛΜΕ σε απεργία, δεν είχαμε δει, παρά μόνο κατά τη χούντα. Κλήση σε έγγραφες εξηγήσεις συνδικαλιστή για τα γραφόμενα σε ανακοίνωση παράταξης, είχαμε πάλι στη χούντα, όχι όμως από τη διοίκηση, αλλά απευθείας από το συνδικαλιστικό της ασφάλειας!

Την Τετάρτη η ΕΛΜΕ Πειραιά έδωσε μια πρώτη αποφασιστική και πολύ μαζική απάντηση στον αυταρχισμό. Σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να συνεχίσει και να καλέσει νέα, ακόμα πιο μαζική κινητοποίηση! Σε αυτήν την κινητοποίηση να κληθούν εκπαιδευτικά σωματεία, εργατικά σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, εργαζόμενοι, να παραβρεθούν μαζικά για να σταματήσουμε τον αυταρχισμό και την καταστολή του ΔΔΕ Πειραιά.

Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές ελευθερίες!

Καλούμε όλες τις δυνάμεις της ΕΛΜΕ να πάρουν θέση!

*************

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πειραιάς, 1/12/2022

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ! ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΣΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ (ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΤΟΝΟ) ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ! ΤΟ ΔΕΙΞΑΜΕ ΣΤΙΣ 30/11, ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

– Μετά την παραπομπή των Διευθυντών του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και του 3ου Γυμνασίου Περάματος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή πήραν μέρος στην Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενάντια στο θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών,

– μετά την κλήση της συναδέλφισσας αναπληρώτριας Μάγδας Δρούγκα, μέλους της ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά σε έγγραφες διευκρινίσεις για την «συμπεριφορά» της στα πλαίσια κινητοποίησης της ΕΛΜΕ (!), καθώς και την άποψή της για το θεσμό των «ιδιαίτερων» μαθημάτων,

Ήρθε και το τέταρτο κρούσμα: Αυτή τη φορά ο ΔΙΔΕ καλεί τον συνάδελφο Γιώργο Καββαδία, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά σε έγγραφες διευκρινίσεις γιατί σε άρθρο του σε ιστοσελίδα κοινοποίησε συνδικαλιστική τοποθέτηση παράταξης που παρεμβαίνει στην ΕΛΜΕ και γιατί σε άλλη του ανάρτηση σε άλλη ιστοσελίδα σχολίασε την κλειστή πόρτα της διεύθυνσης όταν επιδίωξε το σωματείο να μοιράσει ανακοίνωση στους εργαζομένους.

Με δυο λόγια ο ΔΙΔΕ Πειραιά προσπαθεί να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση, τις συνδικαλιστικές ανακοινώσεις αλλά και τη δημοσίευσή τους. Ακόμα χειρότερα, προσπαθεί να ποινικοποιήσει και την δημοσιοποίηση ενός γεγονότος, όπως αυτό της κλειστής πόρτας κατ’ εντολή του. Για να προχωρήσει την άθλια επίθεση, ο ΔΙΔΕ αξιοποιεί, πατάει πάνω στις αντιδραστικές διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, όπως η απαγόρευση άσκησης κριτικής στη Διοίκηση!

Οι λέξεις «αίσχος» και ντροπή είναι λίγες για να περιγράψουν την αντισυνδικαλιστική υστερία του ΔΙΔΕ Πειραιά. Το κλίμα αυτό εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα πολιτικής του συστήματος και της κυβέρνησης για να χτυπηθούν τα σωματεία, η απεργία, η συνδικαλιστική δράση.

Η πρώτη εκτίμηση της αντιδημοκρατικής επίθεσης που εξελίσσεται απέναντι στις συνδικαλιστικές ελευθερίες στον Πειραιά και όλη την Ελλάδα, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική για τους εμπνευστές της. Αντί να φοβηθούν οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά, στις 30 Νοέμβρη έδωσαν μαζικά το «παρών» στην συγκέντρωση και την πορεία.

Και θα το δώσουν ακόμα πιο μαζικά στην επόμενη! Για αυτήν θα υπάρχει σύντομα ενημέρωση.

Καταγγέλλουμε τον ΔΙΔΕ Πειραιά και την αντιδραστική πολιτική που υπηρετεί.

Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι απειλές και οι διώξεις. Κάτω τα χέρια από τα δύο μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και τους δύο συναδέλφους διευθυντές.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, κάτω τα χέρια από όσους αγωνίζονται. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει!

Καλούμε συνδικαλιστές, συναδέλφους/συναδέλφισσες από άλλα σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, να εκφράσουν την συμπαράστασή τους. Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει θέση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το