Απέναντι στο λουκέτο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι 1.200 εργαζόμενοι αγωνίζονται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων

Μαζική και δυναμική συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 10/2 οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους. «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» φώναζαν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι κατέφθασαν στην Αθήνα με λεωφορεία και αυτοκίνητα που αναχώρησαν το πρωί από τα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και από τα μεταλλεία στα Ψαχνά Εύβοιας και στον Άγιο Ιωάννη Βοιωτίας.

Δίνουν συνέχεια στον αγώνα και δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν μέχρι τέλους για τη ζωή και το δικαίωμα στην εργασία, για τις οικογένειές τους. Απαιτούν από την κυβέρνηση τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων και του μόχθου τους, διατρανώνοντας: «Από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε».

Μαζί τους ενώθηκαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, δεκάδες Σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής, αλλά και εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ανάμεσα σε αυτούς οι λιμενεργάτες της COSCO που δίνουν σκληρή μάχη για την υπογραφή Σύμβασης.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τους εκπροσώπους του υπουργείου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα δήλωσε ότι η κυβέρνηση έδειξε μεν θορυβημένη, αλλά οι επαφές ήταν άκαρπες, ωστόσο οι εργαζόμενοι φαίνεται να κέρδισαν λίγο χρόνο, έως τα μέσα Μαρτίου. «Δεσμεύτηκαν να μας καλέσουν σε εβδομαδιαία βάση για να μας πουν νέα. Προς το παρόν κρατάμε αυτό που μας έχουν πει, ότι θέλουν να μας απολύσουν όλους και να κλείσουν τη ΛΑΡΚΟ. Σε ερώτηση “διασφαλίζετε;” μας λένε “όχι δεν διασφαλίζουμε”. Η ΛΑΡΚΟ θα διασφαλιστεί να εργαζόμαστε όλοι, να συνεχίσουμε να κάνουμε το χώμα ατσάλι, να πάρουμε σύνταξη από τη ΛΑΡΚΟ, δεν θα υποχωρήσουμε» είπε και έδωσε ραντεβού για τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Κυριακής στη Λάρυμνα.

«Με αίμα και ιδρώτα δένουμε τ’ ατσάλι, θα τους σταματήσουμε μ’ ενότητα και πάλη» και «Στης Cosco την προβλήτα, στης ΛΑΡΚΟ το καμίνι, αυτή η πολιτική τα σπίτια μας τα κλείνει» ήταν κάποια από τα συνθήματα που έδωσαν τον τόνο.

Στις 12 το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη τύπου μαζί με εκπροσώπους άλλων χώρων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

«Μετά την παλλαϊκή σύσκεψη φορέων στις 13 Φλεβάρη στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα, συντονιζόμαστε ήδη για ένα πανελλαδικό συλλαλητήριο, όλων των εργαζομένων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο δρόμο και αγωνίζονται, στις 26 Φλεβάρη στην Αθήνα» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου Λάρυμνας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το