Στην χθεσινή (5/3) συνάντηση των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων, της ΠΟΕΒ, του ΕΙΠ και της ΔΕΘ-Helexpo μπήκε από όλους τους Συλλόγουςη επιτακτική ανάγκη για απόσυρση όλης της αύξησης στην τιμή εγγραφής στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Κάτω από την πίεση των εκδοτών και των Συλλόγων η ΔΕΘ αποφάσισε την μείωση στα 150 από 250 Ευρώ του κόστους εγγραφής.

Η ΔΕΘ-Helexpo παραδέχτηκε ότι η απόφαση για αύξηση του (αναγκαστικού) δικαιώματος εγγραφής ήταν δικιά της απόφαση και πήρε την ευθύνη της μη ενημέρωσης των εκδοτών, όπως είχε αναλάβει σαν συνδιοργανωτής της έκθεσης.

Στις έντονες πιέσεις της ΠΟΕΒ οι εκπρόσωποι της ΔΕΘ-Helexpo μάλιστα «αποκάλυψαν» ότι για την επόμενη χρονιά σχεδιάζουν στα πλαίσια της «κερδοφορίας της έκθεσης» την αύξηση της τιμής του περιπτέρου και την χρέωση μέρους των τετραγωνικών στους εκδότες. Ξεκαθαρίσαμε ότι κάτι τέτοιο θα απόκλειε την συντριπτική πλειοψηφία των εκδοτών από την έκθεση και δεν θα γίνει ανεχτή ούτε από εμάς και ούτε από τους εκδότες.

Η ΔΕΘ-Helexpo δεσμεύτηκε να αναζητήσει επιδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να μην γίνει αυτή η αύξηση. Από την επόμενη μέρα της 20ης ΔΕΘ η ΠΟΕΒ θα προχωρήσει σε κινήσεις προς το Υπουργείο και κάθε αρμόδιο φορέα ώστε να μην γίνει καμία αύξηση και -όπως ξεκαθάρισε και στην συνάντηση- να παρθεί πίσω και η αύξηση των 50 ευρώ.

Στην συνάντηση διευκρινίστηκε ότι δεν θα υπάρχει καμιά αύξηση του επιπλέον τεχνικού εξοπλισμού που τυχόν ζητήσει κάποιος εκδότης (γραφεία, τραπέζια κ.λ.π.)

Για τα άλλα θέματα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο συνάντηση με το ΕΙΠ ώστε να ενημερωθούν καλύτερα οι εκδότες για τα ζητήματα της διοργάνωσης καθώς και να ζητηθεί η συμμετοχή των εκδοτών στη διαμόρφωση του προγράμματος της έκθεση.

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΒ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το