Χρήστος Κάτσικας

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε έδωσε και πάλι τα ρέστα του. Στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα», όπου έχει καθημερινό στασίδι, ανακοίνωσε τη δική του «πρόταση» για την αντιμετώπιση της ακρίβειας του ρεύματος.

Αυτή τη φορά ο Πορτοσάλτε υποστήριξε ότι εάν κλείναμε (δηλαδή εάν το διέκοπτε το κράτος) από μια ώρα το ρεύμα, τότε το κόστος θα ήταν μικρότερο!

«Εάν επιμεριζόμασταν από μία ώρα διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, δεν θα ήταν το ίδιο κόστος», πρότεινε. Δηλαδή το ρεύμα να διακόπτεται από τότε μέχρι τότε.

Ο ίδιος πριν μερικές εβδομάδες είχε πει ότι δεν πρέπει να παραπονιούνται οι φτωχοί για τις αυξήσεις στα καύσιμα. Συγκεκριμένα είχε υποστηρίξει ότι οι άνθρωποι που παίρνουν 500 ευρώ τον μήνα δεν έχουν καν αμάξι και έτσι δεν μπορούν να παραπονιούνται για την τιμή της βενζίνης που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει ακόμα και τα 2 ευρώ ανά λίτρο.

Όποιος τον γνωρίζει δεν εκπλήσσεται.

Είναι ο ίδιος που προέτρεψε επί της ουσίας την κυβέρνηση, μέσα από την πρωινή εκπομπή (28-12-2020) του σταθμού του, να περικοπούν οι μισθοί των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά 10% προκειμένου να δοθεί δώρο Χριστουγέννων στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Λίγο αργότερα δήλωσε ότι για την ταλαιπωρία των Αθηναίων φταίνε οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών.

Πριν από την πανδημία πρότεινε τα μισά κρατικά νοσοκομεία να κλείσουν και να γκρεμιστούν.

Στην αρχή της πανδημίας μας ενημέρωνε ότι μια ιδιωτική κλινική κάνει το διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό …«μόλις με 120 ευρώ» ενώ δεν παρέλειπε να δώσει και αναλυτικές οδηγίες για να μην χάσουμε τη χρυσή αυτή «ευκαιρία»…

Διαφημίζοντας ξανά και ξανά την ιδιωτική κλινική (την ανέφερε 4 φορές!) και τις «παροχές» του τιμοκαταλόγου της, έλεγε:

«Μπορείτε να προσέλθετε στα κεντρικά της εταιρίας, στο γκαράζ, εκεί δεν χρειάζεται καν να βγείτε από το αυτοκίνητό σας, αφού θα έρθει ένας ένστολος να σας πάρει δείγμα… ενώ αν θέλετε να κάνετε το τεστ από το σπίτι – και αυτό γίνεται – με κόστος 180 ευρώ!»

Το καλοκαίρι που μας πέρασε πάνω στα αποκαίδια των σπιτιών που καίγονταν στην Κορινθία, με ύφος ανακριτή, καλούσε επανειλημμένα τον ρεπόρτερ να ρωτήσει τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που κάηκε εάν το είχε ασφαλισμένο και προσπαθούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, να μεταθέσει την ευθύνη για τις καμένες περιουσίες στους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους.

Ο Άρης μας έχει συνηθίσει και για την ιδιαίτερη αγάπη του στους εργαζόμενους ειδικά όταν αυτοί διεκδικούν αλλά και για τις λύσεις που προτείνει σε διάφορα κοινωνικά προβλήματα. Να για παράδειγμα όταν οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν σε αντιεκπαιδευτικές παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας τότε ανακαλύπτει ότι «δέκα νταβατζήδες συνδικαλιστές νέμονται το χώρο της κρατικής εκπαίδευσης». Κι όταν βλέπει τη νεολαία να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα και πάλι δίνει τη λύση: καλεί τους συνταξιούχους, τους οποίους θεωρεί βολεμένους, να συνεισφέρουν και να …ξεβολευτούν…

Ο «έγκριτος» δημοσιογράφος του Σκάϊ που αποκαλούσε τον δολοφονημένο  Ζακ Κωστόπουλο ως έναν «τοξικοαυτό που μπήκε στο κοσμηματοπωλείο να ληστέψει» μας έχει συνηθίσει με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του. Με αυτό που είχε ξεστομίσει, όμως, σε μια παλιότερη εκπομπή του ΣΚΑΪ,  είχε ξεπεράσει και το χειρότερο εαυτό του. Σχολιάζοντας  το Προσφυγικό / Μεταναστευτικό και την επανασύσταση του υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είχε πει πως «Όταν σε πιάνει ο ανθρωπισμός «δεν θα πνιγεί κανείς» τελειώνει το θέμα». Να μην υποκρινόμαστε. Είναι δύσκολο θέμα. Αν δεν θέλουμε να πνίγεται κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα. Τελειώσαμε».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το